Treci la conținutul principal
căutare

PRP

Tratament pentru păr și scalp

PRP (plasma proprie îmbogățită cu trombocite) este un tratament injectabil utilizat pentru vindecarea scalpului și stimularea creșterii părului.

Ce este PRP?

Terapia PRP este este una dintre cele mai des folosite opțiuni terapeutice pentru tratarea alopeciei/calviției sau a căderii părului.

PRP (plasma îmbogățită cu trombocite) este o procedură medicală utilizată pentru tratarea problemelor de scalp, precum căderea părului sau alopecia. PRP (plasma îmbogățită cu trombocite) este una dintre cele mai des folosite optiuni terapeutice pentru tratarea calvitiei / căderii părului.

Beneficiile PRP

Creșterea părului, prin stimularea foliculilor de păr.
Îmbunătățirea texturii și a calității părului, prin creșterea producției de colagen și elastină.
Reducerea căderii părului, prin stimularea foliculilor de păr și prin îmbunătățirea circulației sângelui în scalp.
Vindecarea scalpului, prin accelerarea vindecării rănilor sau a inflamațiilor scalpului.

Cum funcționează terapia PRP?

Această procedură implică recoltarea unei cantități mici de sânge de la pacient și procesarea sa într-o centrifugă, pentru separarea plasmei. Plasma rezultată este îmbogățită cu trombocite, care conțin factori de creștere și proteine, și este apoi injectată în scalpul pacientului.

CE AFECȚIUNI POT FI TRATATE CU PRP?

Terapia se adresează femeilor și bărbaților care suferă de diferite tipuri de alopecie, cărora le poate aduce numeroase beneficii, atât în ceea ce privește scalpul, cât și calitatea firului de păr.

Înainte de a încerca terapia PRP, este necesară consultarea unui specialist. Acesta va realiza o evaluare medicală, pentru a determina dacă PRP este soluția potrivită și pentru a discuta despre așteptările și riscurile asociate procedurii.

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru cele mai bune rezultate!

Întrebări frecvente

Cum se administrează terapia PRP?

La baza terapiei cu plasmă proprie îmbogățită cu trombocite este sângele pacientului. O cantitate mică este recoltată cu seringa, în condiții de maximă siguranță. Sângele recoltat se introduce într-o centrifugă, caree va separa componentele pentru obținerea plasmei. Plasma rezultată, îmbogățită cu trombocite, va fi apoi injectată, fie prin mezoterapie, cu un ac foarte fin, fie prin microneedling, în pielea pacientului.

Cât durează o ședință de PRP?

În medie, o ședință de tratament durează între una și două ore, în funcție de tipul de administrare al PRP: mezoterapie sau microneedling. Acest timp include atât cele 30 de minute necesare recoltării și centrifugării sângelui, cât și timpul în care se aplică anestezia topică sub formă de spray.

Este dureros tratamentul PRP?

În general, pacienții observă apariția noilor fire de păr după 3 luni de la tratament. În medie sunt necesare între 4 și 6 ședințe pe an, una la fiecare 2-4 săptămâni. Rezultatele vor continua să apară timp de 6-12 luni de la finalizarea protocolului de tratament.

Există riscuri sau reacții adverse în cazul terapiei PRP?

PRP este o procedură sigură, cu un număr foarte mic de contraindicații. Cele mai frecvente reacții nedorite sunt roșeața și edemul ușor, până la moderat, al zonei tratate, care persistă pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Cui nu i se adresează terapia PRP?

În timpul consultației, medicul va stabili dacă această procedură este indicată și sigură pentru pacient.

Procedura nu se adresează femeilor însărcinate și pacienților ce prezintă anumite probleme de sănătate asociate.

Totodată, alopecia totală (chelia) sau universală nu are indicația de PRP.