Treci la conținutul principal
căutare

Vergeturile

și cele mai eficiente tratamente ale momentului

Când lăsăm la vedere pielea, dorim să arate impecabil, fără vergeturi sau alte imperfecțiuni

Cui ne adresăm?

Celor pentru care vergeturile sunt o problemă. Fie că ați avut oscilații de greutate, ați fost însărcinată sau ați suferit de tulburări hormonale, în SKINMED® găsiți cele mai eficiente tratamente ale momentului împotriva vergeturilor, care vă vor aduce în formă optimă în cel mai scurt timp.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru că deținem toate resursele pentru ca pielea dumneavoastră să fie sănătoasă și frumoasă. Pentru noi, frumusețea înseamnă sănătate! Experții SKINMED® sunt specializați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, având la dispoziție cele mai eficiente tehnologii de diagnostic și tratament, pentru a obține cele mai bune rezultate în deplină siguranță. În plus, întreaga noastră echipă se angajează să îi ajute pe pacienții noștri să se simtă confortabil în timpul vizitei lor la clinică. Tratamentele noastre se desfășoară în deplină siguranță, respectând normele de sterilizare în vigoare. Ne mândrim cu abordarea noastră plină de compasiune și personalizată față de fiecare pacient și suntem onorați să vă putem fi alături, garantându-vă sănătatea, frumusețea și integritatea pielii!

Beneficiile tratamentului vergeturilor în SKINMED®

Siguranța procedurilor
Eficiență dovedită științific
Aspect natural
Procedură rapidă și confortabilă
Rezultate vizibile în timp scurt

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Ce sunt vergeturile?

Vergeturile sunt acele dungi având culoare și textură diferite de ale pielii din jur, dispuse în paralel, care apar cel mai adesea pe abdomen, dar și pe coapse, fese, brațe sau piept. Le putem întâlni indiferent de vârstă, sex sau fototipul pielii. Deși inofensive din punct de vedere medical, vergeturile pot avea un impact major asupra stimei de sine.

Cele mai eficiente tratamente ale vergeturilor

Tratamentul vergeturilor reprezintă o provocare în dermatologie, mai ales în cazul vergeturilor mature, când procesul de cicatrizare este încheiat complet.

Preparatele topice (geluri de silicon, creme sau diverse produse care conțin retinol) s-au dovedit a avea o eficiență redusă și au rezultate numai în cazul tratamentului vergeturilor recente. Pentru tratamentul vergeturilor mature, vă propunem tratamente minim invazive, implicând un număr redus de ședințe.

Laser CO₂

Vezi detalii

Majoritatea pacienților observă după finalizarea unei serii de tratamente îmbunătățiri de peste 80% în ceea ce privește aspectul vergeturilor și calitatea pielii. Unda laser CO₂ ajunge adânc în derm provocând microcoloane de injurie controlată. Astfel, este activată producția de noi fibre de colagen și elastină, iar pielea începe un proces corect de vindecare. Procedura se realizează cu anestezie locală, recuperarea este de scurtă durată (5-7 zile) și nu interferează cu activitățile zilnice. În general, sunt necesare 4-6 ședințe la 1 lună.

Radiofrecvența PIXEL RF

Vezi detalii

Radiofrecvența PIXEL RF, din platforma Accent Prime Alma Lasers,  combină efectele mecanic,  ablativ și termic pentru regenerarea țesutului epitelial și stimularea sintezei de colagen. Permite un tratament sigur și extrem de eficient al zonei tratate, îmbunătățind atât textura, cât și culoarea pielii. Procedura se realizează după aplicarea unui preparat topic cu efect anestezic. Timpul de recuperare este de 3-7 zile. În general, sunt necesare 4-6 ședințe la distanță de o lună. Rezultatele încep să apară chiar și după prima ședință de tratament și continuă să se îmbunătățească pe tot parcursul ședințelor. Rezultatele obținute sunt permanente.

Medicii EXPERȚI în tratamentul vergeturilor

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
  • Peste 3.500 pacienți noi anual
  • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

  • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Consultații estetice de specialitate

Consultații ginecologice

Consultații ozonoterapie

Întrebări frecvente

Ce sunt vergeturile și de ce apar acestea?

Vergeturile sunt striuri cu textură și culoare diferite de ale pielii din jur, se numesc medical striae albae sau striae rubrae. Le putem întâlni indiferent de vârstă, sex sau fototip cutanat. Deși inofensive din punct de vedere medical, vergeturile pot avea un impact major asupra stimei de sine. Sunt întâlnite frecvent la adolescenți sau în sarcină, dar nu numai.  Există o serie de factori de risc în apariția acestora, precum sexul feminin, predispoziția genetică, dereglările hormonale sau obezitatea.

Deși nu asociază complicații, vergeturile pot fi, în cazuri rare, pruriginoase sau pot provoca disconfort local, în special la debut. Diagnosticul vergeturilor se pune după un consult de specialitate, examen clinic și anamneză.

Câte tipuri de vergeturi există?

Există două tipuri de vergeturi:

Striurile recente (striae rubrae) sunt de culoare roșie / roz-violet sau negru-violet în cazul fototipurilor întunecate, iar în acest stadiu fragmentarea fibrelor de colagen este asociată și cu un proces inflamator. Striurile mature (striae albae) sunt de culoare alb perlat și sunt practic o cicatrice dermică vicioasă.

De ce apar vergeturile?

Vergeturile apar frecvent la adolescente și în timpul sarcinii, când există o creștere bruscă a înălțimii sau modificări majore ale greutății, dar pot fi și rezultatul anumitor dezechilibre sau tulburări hormonale (exces de cortizol, sindrom Cushing, sindrom Marfan etc.) sau administrarea unor medicamente. Apar sub formă de dungi roz-purpurii sau albe, ca urmare a modificărilor fibrelor de colagen și a țesutului elastic din piele, atunci când este supus unei tensiuni crescute.

Cum acționează laserul CO₂ împotriva vergeturilor?

Laserul cu CO₂ divizat permite specialistului să acționeze asupra leziunilor: unda laser ajunge adânc în derm provocând microcoloane de injurie controlată perpendiculare pe straturile pielii. Astfel, fibroblastele sunt activate, producția de noi fibre de colagen și elastină crește, iar pielea începe un proces corect de vindecare.

Cum funcționează tehnologia Pixel RF?

Cum acționează Pixel RF, radiofrecvența de ultimă generație, împotriva vergeturilor?

Radiofrecvența convertește nitrogenul și oxigenul din aer în scântei de plasmă, cu efect dublu la nivelul pielii. Combinând 2 efecte, atât cel mecanic, ablativ – ce stimulează regenerarea țesutului epitelial, cât și efectul termic – cu rol în stimularea fibroblastului și în creșterea sintezei de colagen, această tehnologie permite un tratament sigur și extrem de eficient al zonei tratate, îmbunătățind atât textura, cât și culoarea pielii.

Cât timp durează o ședință de radiofrecvență și în ce constă aceasta?

O ședință de tratament poate dura între 30-40 de minute, în funcție de mărimea zonei tratate, incluzând și timpul de anestezie. După pregătirea tegumentului, medicul dermatolog va folosi aplicatorul Pixel RF pe toată suprafața tratată, folosind atât modul ablativ, cât și cel termic, pentru a trata cât mai eficient vergeturile.

Cât timp durează o ședință cu laserul CO₂ și în ce constă aceasta?

O ședință de tratament poate dura între 30-40 de minute, în funcție de mărimea zonei tratate, incluzând și timpul de anestezie. Procedura se efectuează după aplicarea anterioară a unui anestezic topic sub formă de cremă, minimizând astfel disconfortul resimțit de pacient. Recuperarea este de scurtă durată, pielea poate fi ușor eritematoasă și acoperită cu scuame / cruste punctiforme timp de câteva zile (5-7 zile), fără a interfera cu desfășurarea activităților zilnice.

Cât de dureroase sunt tratamentele?

Ambele proceduri se realizează după aplicarea unui produs topic anestezic, astfel încât pacientul va resimți doar o senzație ușoară de căldură pe toată perioada tratamentului.

Ce timp de recuperare implică cele două tratamente?

În ambele cazuri, imediat după procedură, pielea va prezenta eritem ușor-moderat, ce se va remite în timp scurt. Timpul de recuperare este de 3-7 zile, depinzând de severitatea vergeturilor, mărimea zonei tratate, dar și de particularitățile fiecărui pacient. Pe timpul scurtei perioade de recuperare, pacientul va aplica acasă produse epitelizante și își va putea continua activitățile cotidiene fără disconfort.

De câte ședințe de radiofrecvență am nevoie?

Sunt necesare mai multe ședințe (4-6), numărul și periodicitatea acestora fiind stabilite de către medicul dermatolog în urma consultației inițiale. În general, ședințele se efectuează la distanță de o lună.

De câte ședințe cu laserul CO₂ aveți nevoie?

În general, este necesară o serie de 4-6 ședințe distanțate la o lună, pentru a obține rezultate optime, dar numărul de ședințe variază în funcție de particularitatea fiecărui pacient și va fi stabilit în urma consultației inițiale.