Treci la conținutul principal
căutare

Consultațiile dermato-oncologice

Scanarea corporală totală

Pielea noastră este ca o hartă. Ea reflectă starea noastră de sănătate, iar noi suntem responsabili, fiecare în parte, de integritatea ei.

Cui ne adresăm?

Consultațiile dermato-oncologice sunt necesare persoanelor diagnosticate cu melanom malign sau boli de piele severe, precum și tuturor celor care suspectează o afecțiune. Acestea trebuie diagnosticate corect, pentru un tratament eficient. În cadrul acestui consult, se realizează scanarea corporală totală, cu tehnologia FOTOFINDER®, ce asigură un diagnostic de certitudine, precoce, al melanomului, un tip de cancer extrem de agresiv. Uneori, din păcate, pacienții ajung în cabinet pentru screening-ul de specialitate mult prea târziu. De aceea, subliniem de fiecare dată că medicina are și un rol preventiv, îndeplinit prin vizitele timpurii în cabinet.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru că suntem un Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele, acreditat FOTOFINDER®, având cele mai eficiente și sigure resurse ca pielea dumneavoastră să fie sănătoasă și frumoasă! Experții noștri sunt specializați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, având la dispoziție cele mai eficiente tehnologii de diagnostic și tratament, pentru a obține cele mai bune rezultate în deplină siguranță pentru pacient. De asemenea, ne străduim să explicăm pacienților noștri importanța îngrijirii pielii lor și să le oferim resursele necesare pentru a face acest lucru. Ne angajăm să ajutăm pacienții să se simtă confortabil în timpul vizitei lor la clinică, iar tratamentele noastre se desfășoară în deplină siguranță, respectând normele medicale în vigoare.

Beneficiile consultațiilor dermato-oncologice în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

În ce constă scanarea alunițelor cu FOTOFINDER®?

Sistemul nostru de realizare a hărții nevilor (alunițelor) de pe suprafața cutanată, dezvoltată în exclusivitate de FOTOFINDER®, este creat pentru a analiza în profunzime structura unui nev cu scopul de a detecta orice potențial melanom care nu poate fi observat la examenul clinic. Fotografia realizată este practic o dermatoscopie generalizată, imaginea putând fi mărită pentru a vizualiza in detaliu posibilele leziunile maligne incipiente.

Vă reamintim că melanomul, cancerul cutanat cu cea mai mare mortalitate asociată, este dificil de detectat pentru un ochi neantrenat. În același timp, diagnosticarea precoce crește rata de curabilitate.

Medicii EXPERȚI SKINMED®

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
 • Peste 3.500 pacienți noi anual
 • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte servicii care v-ar putea interesa

Dermatologie clinică

Tratamente laser

Alunițe faciale

Leziuni cutanate

Cicatrici

Întrebări frecvente

Ce este melanomul?

Melanomul este un tip de cancer cutanat care are drept punct de plecare melanocitul, celulă care produce melanină, pigmentul care se regăsește la nivel cutanat, ocular, și al firului de păr. Melanocitele sunt celulele care stau la baza formării nevilor (alunițelor). Deși majoritatea nevilor nu suferă transformare malignă, aceștia reprezintă leziunea preexistentă asociată cu melanomul, 1:5 cazuri, restul sunt leziuni nou apărute ușor decelabile prin dermatoscopia întregii suprafețe corporale.

Vestea bună este că detectarea melanomului în stadii incipiente se asociază cu o rată de vindecare de peste 95%.

În ce constă scanarea FOTOFINDER®?

Scanarea (Harta) întregii suprafețe cutanate FOTOFINDER® ATBM MASTER înseamnă analizarea tuturor leziunilor de pe tot corpul. Vom studia toate leziunile cutanate ale pacientului din cap până în picioare, și, în plus, sistemul nostru monitorizează chiar și cele mai mici schimbări apărute și evoluția nevilor în timp.

Ce pacienți ar trebui să realizeze harta nevilor cu ajutorul FOTOFINDER®?

Dacă îndepliniți vreuna dintre condițiile de mai jos, asociați un risc crescut de a dezvolta cancer cutanat de tip melanom și ar trebui să luați în considerare realizarea unei hărți dermatoscopice a nevilor de pe corpul dumneavoastră:

 • Multiplii nevi (peste 100 pe tot corpul)
 • Mai mulți nevi displazici/ atipici (peste 50 pe tot corpul)
 • Istoric familial/personal de melanom
 • Melanom sau alt cancer cutanat diagnosticat în antecedente
 • Diagnostic anterior de displazie nevică
 • Nevi de dimensiuni mari (diametrul peste 5 cm) și/sau formă atipică, asimetrică
 • Modificări notabile apărute la nivelul nevilor preexistenți sau nou apăruți
 • Istoric de arsuri solare severe în copilărie sau adolescență
 • Istoric de bronzare artificială (solar)
 • Fototip cutanat foarte deschis/ deschis (Fitzpatrick I / II)

Cum se desfășoară realizarea hărții dermatoscopice a nevilor?

La cel mai simplu nivel, harta dermatoscopică a nevilor constă într-o serie de fotografii care să ne arate localizarea și aspectul dermatoscopic al nevilor. În zilele noastre, cel mai sigur mod de a realiza acest lucru este printr-un set de fotografii care prezintă toată suprafața corporală astfel încât să putem vizualiza toate leziunile melanocitare cutanate.