Treci la conținutul principal
căutare

Îndepărtarea tatuajelor cu laser

Când considerați că tatuajele nu vă mai reprezintă, specialiștii SKINMED® vă vin în ajutor cu tehnologii de ultimă oră.

Cui ne adresăm?

Vă doriți a șterge urmele lăsate de unele decizii ale vieții pe care nu le mai considerați a vă reprezenta? Vreți să ștergeți tatuajele? Există soluții pentru marea majoritate a acestora, chiar dacă tatuajul este albastru / negru sau colorat. Cele închise la culoare răspund mai rapid și mai eficient, dar există soluții și pentru tatuajele colorate oranj / roșu / verde / etc. Fie că vorbim despre tatuajul sprâncenelor sau tatuajele de pe corp, în SKINMED® avem cele mai eficiente și sigure tratamente laser. Unele dintre acestea sunt o provocare pentru medic, pentru că asociază pigmenți chimici, dar și fizici, pentru a crește remanența în timp, iar în aceste situații este necesară asocierea inclusiv a unor tratamente cu laser ablativ.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Experții SKINMED® au la dispoziție cele mai avansate tehnologii laser și au experiența miilor de cazuri rezolvate. Îndepărtarea tatuajelor cu laser este o procedură medicală care ar trebui efectuată numai de către un medic calificat și cu experiență. Îndepărtarea tatuajelor cu laser este o modalitate sigură și eficientă de a îndepărta tatuajele nedorite de pe piele.

Specialiștii SKINMED® asociază tratamentele locale cu tehnologii combinate laser, peelinguri sau alte proceduri minim invazive, pentru a reduce impactul acestei afecțiuni asupra pacienților.

Beneficiile tratamentelor realizate în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

Cum se realizează îndepărtarea tatuajelor cu ajutorul tehnologiei laser?

În cazul tatuajelor, energia laser de mare intensitate este utilizată pentru a sparge particulele de cerneală din piele:  pigmentul de cerneală este descompus în particule mai mici, ce pot fi absorbite și eliminate prin procesele naturale ale corpului.

În timpul procedurii de îndepărtare cu laser a tatuajului, pielea este mai întâi curățată și anesteziată cu un anestezic topic (local). Apoi, laserul este aplicat pe zona tatuată, unde impulsurile de energie descompun pigmentul. Pot fi necesare mai multe ședințe pentru a obține rezultatul dorit, în funcție de dimensiunea și complexitatea tatuajului.

Recuperare și rezultate

După procedura de îndepărtare a tatuajului cu laser, pielea poate fi roșie și umflată și poate prezenta vezicule sau cruste. Este important să păstrați zona curată și protejată de soare în timpul procesului de vindecare. Rezultatele tratamentului pot să nu fie vizibile imediat, uneori este nevoie de câteva săptămâni sau luni pentru a deveni evidente.

Riscuri post-tratament

Printre riscurile asociate cu îndepărtarea tatuajelor se numără cicatricile, decolorarea și infecția. Medicii SKINMED® vă vor prezenta riscurile acestui tratament înainte de a vă supune procedurii, precum și mijloacele de a le reduce.

Medicii EXPERȚI în îndepărtarea tatuajelor cu tehnologie laser

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
  • Peste 3.500 pacienți noi anual
  • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

  • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Epilare definitivă

Remodelare corporală

Rejuvenare perioculară

Cicatrici

Întrebări frecvente

Ce este îndepărtarea tatuajelor cu laser?

Îndepărtarea cu laser a tatuajelor este un tratament medical noninvaziv care utilizează energie laser de mare intensitate pentru a sparge pigmentul de cerneală din tatuaje.

Cum funcționează îndepărtarea tatuajelor cu laser?

Energia laser utilizată în îndepărtarea cu laser a tatuajelor vizează pigmentul de cerneală din piele, determinând particulele de cerneală să se descompună în segmente mai mici care pot fi absorbite și eliminate de sistemul imunitar al organismului. Energia laserului vizează selectiv pigmentul de cerneală, lăsând nevătămat țesutul pielii din jur.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser este dureroasă?

Nivelul de durere asociat cu îndepărtarea tatuajului cu laser variază în funcție de toleranța la durere a individului și de locația și dimensiunea tatuajului. Mulți oameni descriu senzația ca fiind similară cu strângerea unei benzi de cauciuc pe piele. Cu toate acestea, un anestezic topic poate fi aplicat de către specialiștii noștri înainte de procedură pentru a minimiza disconfortul.

Câte sesiuni de îndepărtare cu laser a tatuajului sunt necesare?

Numărul de ședințe necesare pentru îndepărtarea cu laser a tatuajului variază în funcție de dimensiunea, complexitatea și vârsta tatuajului, precum și de culoarea și tipul de cerneală folosită. Majoritatea tatuajelor necesită mai multe ședințe pentru a obține rezultate optime. Medicul specialist va crea un plan de tratament bazat pe nevoile și obiectivele dumneavoastră.

Există efecte secundare ale îndepărtării cu laser a tatuajului?

Cele mai frecvente efecte secundare ale îndepărtării cu laser a tatuajului includ roșeața, umflarea, formarea de vezicule și cruste în zona tratată. În cazuri rare, pot apărea cicatrici și decolorare. Este important să urmați instrucțiunile de îngrijire ulterioară furnizate de către specialistul în îngrijirea pielii pentru a minimiza riscul de complicații.

Cât timp durează să vezi rezultatele îndepărtării cu laser a tatuajului?

Este posibil ca rezultatele îndepărtării cu laser a tatuajului să nu fie vizibile imediat, ci în  câteva săptămâni sau câteva luni. Timpul necesar pentru a vedea rezultatele depinde de tipul de piele al pacientului, de dimensiunea și complexitatea tatuajului și de numărul de ședințe finalizate.

Îndepărtarea tatuajelor cu laser este sigură?

Îndepărtarea tatuajului cu laser în SKINMED® este un tratament sigur și eficient deoarece va fi efectuat de un profesionist medical calificat și cu experiență în îngrijirea pielii. Procedura este neinvazivă și nu provoacă leziuni semnificative pielii, precum cicatricile reziduale.

Cine este un candidat bun pentru îndepărtarea tatuajului cu laser?

Această procedură se adresează persoanelor care doresc eliminarea tatuajelor și au o stare generală de sănătate bună. Procedura este sigură pentru majoritatea tipurilor de piele și poate fi folosită pentru a îndepărta tatuajele de toate culorile și tipurile.

Pot fi îndepărtate complet tatuajele cu ajutorul laserului?

În multe cazuri, tatuajele pot fi îndepărtate complet prin folosirea tehnologiei laser. Cu toate acestea, succesul tratamentului depinde de mai mulți factori, printre care dimensiunea și complexitatea tatuajului, tipul și culoarea cernelii utilizate, tipul de piele și răspunsul pacientului la tratament. În unele cazuri, poate rămâne o umbră slabă sau conturul tatuajului.