Treci la conținutul principal
căutare

Leziunile pielii corpului

și tratamentele specifice

Aspectul pielii? Un motiv de bucurie! Echipa SKINMED® vă sprijină atunci când aveți nevoie de un plus de încredere.

Cui ne adresăm?

Fiecare dintre noi prezentăm la nivelul corpului măcar o leziune, pigmentară, roșie sau de culoarea pielii. Întrebarea este: când ne îngrijorăm? Ce înseamnă leziunile pielii? Leziunile pielii corpului se referă la excrescențe pete de culoare pielii, roșii sau pigmentare. Acestea pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv infecții, inflamații, tumori sau alte afecțiuni medicale subiacente. Alunițe, veruci, papiloame, chisturi, psoriazis și eczeme, fiecare tip de leziune are caracteristici unice și necesită tratamente diferite, motiv pentru care diagnosticul corect este obligatoriu.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

În SKINMED®, expertiza ne recomandă! Avem cele mai precise diagnostice prin îmbinarea științei cu tehnologia de diagnostic. Astfel, pentru noi ,orice leziune a pielii este importantă, diagnosticul este pasul definitoriu pentru stabilirea tratamentului de elecție. Diagnosticarea leziunilor pielii corpului implică, de obicei, o examinare clinică a zonei afectate, precum și o revizuire a istoricului medical și a simptomelor pacientului. În unele cazuri, poate fi necesară o biopsie pentru a confirma diagnosticul.
Tratamentul pentru leziunile pielii corpului depinde de cauză. De exemplu, verucile pot fi tratate cu medicamente topice sau îndepărtate prin proceduri cu laser ablativ CO₂ sau chirurgicale. Cancerul de piele poate necesita intervenții chirurgicale, radioterapie sau chimioterapie.

Pe lângă tratamentul medical, există mai multe modificări ale stilului de viață care pot ajuta la gestionarea leziunilor pielii corpului. Acestea includ evitarea expunerii la substanțe iritante, menținerea pielii curate și hidratate, vitarea lezării în zona afectată.

A trăi cu leziuni ale pielii corporale poate fi o provocare atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional. Cu toate acestea, există multe resurse disponibile pentru a va ajuta la gestionarea afecțiunii și la îmbunătățirea calității vieții. La SKINMED® primează sănătatea dumneavoastră, iar diagnosticul corect este cel mai important. De asemenea, există și cele mai noi și eficiente tehnologii laser pentru a veni în sprijinul dumneavoastră!

Beneficiile tratării leziunilor cutanate în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Tipuri de leziuni ale pielii corpului

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Alunițele

Alunițele sunt leziuni comune ale pielii, de obicei de culoare maro sau negru, plate sau în relief. Majoritatea alunițelor sunt benigne, dar unele se pot transforma în cancer de piele în timp.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Verucile

Verucile (negii) sunt excrescențe mici, aspre, ce pot apărea oriunde pe corp. Sunt cauzate de o infecție virală și se pot răspândi prin contactul cu o persoană sau un obiect infectat.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Papiloamele

Sunt excrescențe mici, moi, de culoarea pielii, care apar adesea în zonele de fricțiune, precum regiunea cervicală, axile sau sub sâni. Sunt inofensive, complet benigne, însă se pot mări, pigmenta, pot sângera sau se pot suprainfecta.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Chisturile

Chisturile sunt formațiuni pline cu sebum/lichid ce se pot dezvolta oriunde pe corp. De obicei sunt benigne, dar pot deveni infectate și dureroase dacă nu sunt tratate.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Psoriazisul

Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii, care provoacă apariția unor pete roșii și solzoase pe piele. Poate afecta orice parte a corpului și este adesea însoțită de mâncărime sau arsuri.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Eczema

Eczema este o afecțiune cronică a pielii care provoacă pielea roșie, mâncărime și inflamație. Poate apărea oriunde pe corp și este adesea declanșată de alergii sau stres.

Ce tehnologii sunt utilizate în SKINMED® pentru tratarea leziunilor pielii?

Folosim cele mai noi și eficiente tehnologii laser pentru a veni în sprijinul dumneavoastră. Un singur exemplu: verucile pot fi tratate cu medicamente topice sau îndepărtate prin proceduri cu laser ablativ CO₂ sau chirurgicale.

Pe lângă tratamentul medical, există mai multe modificări ale stilului de viață ce vă pot fi recomandate pentru gestionarea leziunilor pielii corpului.

Medicii EXPERȚI în diagnosticul și tratamentul leziunilor pielii corpului

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
  • Peste 3.500 pacienți noi anual
  • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

  • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Consultații estetice de specialitate

Consultații ginecologice

Consultații ozonoterapie

Întrebări frecvente

Ce sunt leziunile pielii corpului?

Leziunile pielii corpului se referă la excrescențe sau pete anormale, roșii, de culoarea pielii sau pigmentare. Acestea pot fi cauzate de o varietate de factori, inclusiv infecții, inflamații, tumori sau alte afecțiuni medicale subiacente.

Sunt toate leziunile periculoase?

Nu, majoritatea leziunilor sunt benigne și nu necesită tratament. Cu toate acestea, persoanele ar trebui să-și monitorizeze leziunile apelând la medicul specialist pentru un diagnostic corect și un tratament specific.

Pot fi prevenite leziunile pielii corpului?

Unele leziuni ale pielii corpului pot fi prevenite prin evitarea expunerii la iritanți, menținând pielea curată și hidratată și evitând lezarea zonei afectate. În plus, purtarea de îmbrăcăminte de protecție și utilizarea de protecție solară pot ajuta la prevenirea dezvoltării de noi alunițe sau leziuni și la reducerea riscului de cancer de piele.

Cum sunt tratate leziunile pielii corpului?

Tratamentul de elecție al leziunilor benigne precum papiloame, veruci, nevi dermici și alte leziuni dermatologice este laserterapia ablativă CO₂ efectuată de medicul specialist, în urma diagnosticului corect. Leziunile potențial maligne necesită prelevarea de material biopsic pentru un diagnostic corect, iar excizia chirurgicală este abordarea corectă. Cancerul de piele poate necesita intervenții chirurgicale, radioterapie sau chimioterapie. Îndepărtarea estetică a alunițelor poate fi efectuată doar cu acordul medicului specialist. În SKINMED®, ne preocupăm inclusiv de semnele reziduale, astfel încât reducem riscul de a rămâne cicatrici sau semne vizibile post-procedură.