Treci la conținutul principal
căutare

Laserul Cooled LP Nd:YAG

Tehnologie de vârf pentru tratarea afecțiunilor vasculare

Ce este laserul Cooled LP Nd:YAG?

Laserul Cooled LP Nd:YAG, disponibil pe platforma Harmony dezvoltată de către Alma Lasers, este o tehnologie laser bazată pe efect fototermic, ce oferă eficiență în tratarea leziunilor vasculare.

Beneficiile Cooled LP Nd:YAG

Durata crescută a impulsului de 1064 nm permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund.
Este indicat pacienților cu orice fototip cutanat (I-V), având o limită de siguranță bună pentru tipurile de piele închisă la culoare.

Cum funcționează laserul COOLED LP ND:YAG?

Lungimea specifică de 1064 nm este absorbită selectiv de oxihemoglobină, reușind astfel să închidă prin fototermoliză selectivă leziunile vasculare superficiale și profunde, cu dimensiuni de până la 3 mm diametru.

Numărul și periodicitatea ședințelor vor fi stabilite de către medicul specialist după o consultație, în funcție de caracteristicile leziunilor ce urmează a fi tratate. În general, se recomandă o serie de 4-8 ședințe, spațiate la 4-8 săptămâni.

CE AFECȚIUNI POT FI TRATATE CU LASERUL COOLED LP ND:YAG?

Este indicat pacienților ce prezintă leziuni vasculare bine delimitate, precum:
Angioame
Telangiectazii
Venectazii
Lac venos
Pete vasculare numite port wine stains

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru cele mai bune rezultate!

Întrebări frecvente

Ce este laserul Cooled LP Nd:YAG și cui îi este recomandat?

Laserul Cooled LP Nd:YAG este un laser vascular disponibil pe platforma Harmony, ce se adresează pacienților cu leziuni vasculare precum angioame, telangiectazii sau venectazii.

Ce zone pot fi tratate?

Cu ajutorul acestui laser putem trata leziuni vasculare situate la nivel facial, precum angioame sau telangiectazii, leziuni situate la nivelul trunchiului, dar și leziuni de tip venos, precum venectaziile de la nivelul membrelor inferioare.

Câte ședințe sunt necesare?

În funcție de tipul leziunilor și de particularitățile fiecărui pacient, avem nevoie de 4 – 8 ședințe pentru obținerea rezultatelor dorite, la distanță de 4, cel mult 8 săptămâni.

La ce să vă așteptați în timpul tratamentului?

Senzația resimțită de pacient pe parcursul tratamentului este de căldură locală, uneori senzație de usturime de scurtă duratăla locul acțiunii laserului, senzație ameliorată de capătul cu răcire încorporată a dispozitivului.

Există restricții după procedură?

Imediat după efectuarea tratamentului poate exista eritem și un ușor edem tranzitoriu la nivelul zonei tratate, însă acestea sunt de intensitate și durată scăzute. Pacientul își poate relua activitățile uzuale imediat dupa tratament; se recomandă însă evitarea efortului fizic intens și a altor activități ce pot duce la vasodilatare timp de 24-48 ore după procedură.

După cât timp se văd rezultatele?

În funcție de leziunile tratate, rezultatele se pot observa inclusiv după prima ședință de tratament, însă în cazul leziunilor de dimensiuni crescute sau situate mai profund, rezultatele devin vizibile abia dupaă primele 2-3 ședințe de tratament.