Treci la conținutul principal
căutare

Mezoterapia facială

Întinerirea tenului, o misiune îndeplinită în SKINMED®

Piele îmbătrânită, deshidratată, ternă și lipsită de strălucire, cu pete și hiperpigmentare, acneică sau cu cicatrici superficiale?

Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste probleme, mezoterapia facială poate fi o opțiune excelentă pentru reabilitarea rapidă a calității pielii dumneavoastră!

Cui ne adresăm?

Mezoterapia facială se adresează persoanelor care doresc să îmbunătățească aspectul și sănătatea pielii feței. Această procedură este recomandată în special persoanelor cu probleme de piele precum acneea, ridurile fine, cearcănele și pungile de sub ochi, porii dilatați sau pielea deshidratată. De asemenea, mezoterapia facială poate fi utilă și pentru persoanele care doresc să prevină apariția ridurilor și a altor semne ale îmbătrânirii pielii. Procedura de mezoterapie facială este potrivită pentru majoritatea persoanelor, dar este important să consultați un medic specialist înainte de a urma acest tratament, mai ales dacă aveți probleme de sănătate sau luați medicamente care ar putea interacționa cu substanțele injectate prin mezoterapie. De asemenea, mezoterapia facială nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și persoanelor cu probleme de coagulare a sângelui sau cu infecții active ale pielii.

Practic, soluția este recomandată pacienților care doresc proceduri de reabilitare, întreținere sau cu caracter preventiv, dar care nu sunt dornice să apeleze la substanțe precum acidul hialuronic sau toxina botulinică.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru că aici puteți beneficia în deplină siguranță de expertiza unei echipe de profesioniști, care oferă îngrijire medicală de calitate și sprijin în a înțelege ce anume este important, relevant și sigur pentru contextul dumneavoastră medical actual.

Beneficiile mezoterapiei în SKINMED®

Siguranța procedurilor
Eficiență dovedită științific
Aspect natural
Proceduri rapide
Rezultate vizibile în timp scurt

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Ce este mezoterapia facială?

Mezoterapia facială este o metodă extrem de populară pentru întinerirea tenului, ce va influența strict calitatea pielii, fără a produce modificări de volum și de expresivitate la nivel facial.

Această procedură este noninvazivă și presupune injectarea unei combinații de vitamine, minerale și alte substanțe benefice sub piele, pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea acesteia, cocktailul de substanțe fiind stabilit de către medicul specialist din echipa SKINMED®.

Mezoterapia facială reprezintă o tehnică cu ac, nedureroasă, efectuată manual (seringă cu ac foarte fin) sau instrumental (utilizând dispozitive special concepute – pen sau pistol).

Nu este obligatorie anestezia locală, se poate efectua și fără aceasta, în funcţie de gradul de suportabilitate al pacientului.

Câte ședințe de mezoterapie sunt necesare?

Medicul curant întocmește un protocol terapeutic, cu descrierea substanţelor utilizate, numărul total al ședinţelor și periodicitatea acestora (spre exemplu pentru regenerare epidermică 3-5 ședinţe la 2-4 săptămâni).

Este foarte important să se realizeze ședinţe de întreţinere la 6 luni – 1 an.

Beneficiile mezoterapiei faciale

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Îmbunătățirea aspectului pielii:

Injectarea unor substanțe nutritive în piele contribuie la hidratare, stimularea producției de colagen și elastină și reducerea ridurilor fine.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Reducerea acneei:

Unele combinații de substanțe injectate susțin reducerea inflamației și a acneei, prin controlul secreției de sebum și eliminarea bacteriilor.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Reducerea cearcănelor și a „pungilor” de sub ochi:

Mezoterapia poate ajuta la reducerea cearcănelor și a „pungilor” de sub ochi, prin îmbunătățirea circulației sângelui și a drenajului limfatic.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Hidratarea pielii:

Injectarea unor substanțe hidratante poate ajuta la restabilirea nivelului optim de hidratare al pielii, prevenind astfel uscarea și descuamarea acesteia.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Tonifierea pielii:

Mezoterapia facială poate ajuta la tonifierea pielii și la reducerea aspectului lăsat, prin stimularea producției de colagen și elastină.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Îmbunătățirea texturii pielii:

Injectarea anumitor substanțe ajută la exfolierea pielii și poate îmbunătăți textura acesteia și poate reduce dilatarea porilor.

Ce tratamente pot fi asociate mezoterapiei pentru efectul de întinerire a tenului?

În funcție de așteptările dumneavoastră și de caracteristicile pielii, medicul curant poate recomanda ca, alături de mezoterapie, să fie realizate alte proceduri, cum ar fi: tratamente laser, acid hialuronic Juvederm sau HAarmoniCa, terapie antiage REYU.

Dermapen 4 – cel mai avansat tratament microneedling

În SKINMED®, puteți beneficia de Dermapen 4, cel mai avansat dispozitiv de microneedling la nivel mondial, lider detașat în tratamentul diverselor probleme inestetice ale pielii: cicatrici, vergeturi, acnee, rozacee, căderea părului, riduri, hiperpigmentări, fotoîmbătrânire, laxitate, depozite adipoase sau celulită.

Spre deosebire de o seringă tradițională, cu care se efectuează procedura clasică de mezoterapie, Dermapen 4 utilizează un sistem ce creează 1920 de canale în piele pe secundă. De asemenea, cu Dermapen 4 se poate controla foarte bine profunzimea injectării.

TRATAMENTUL CU EXOZOMI

ExoSCRT este o producție unică aprobată științific ce separă și purifică exozomii din culturi de celule stem.

În timpul procedurii sunt transferați factorii de creștere, de exemplu citokine, ce ajută la repararea țesuturilor și la îmbunătățirea celulelor pielii.

Exozomii ajută la comunicarea dintre celule și la schimbul de proteine ​​importante între celule, cum ar fi ARN-ul, celulele imune, fibroblastele, keratinocitele etc.

Exozomii pot fi valorificați pentru a îmbunătăți și mai mult pielea și pentru a-i conferi un aspect mai strălucitor.

Exozomii pot regenera țesutul îmbătrânit – ei semnalează celulelor să repare celulele vechi.

Beneficiile tratamentului cu exozomi

 • Stimulează producția de colagen și elastină.
 • Stimulează creșterea celulară.
 • Pot stimula refacerea părului.

Când sunt utilizați pentru întinerirea facială, exozomii pot adresa următoarele afecțiuni ale pielii:

 • Acnee activă și cicatrici de acnee
 • Inflamații și iritații
 • Piele lasată
 • Pigmentare
 • Îmbătrânirea pielii – riduri și linii fine
 • Pori dilatati

Utilizarea tratamentului cu exozomi în refacerea părului

Exozomii hidratează și hrănesc scalpul pacientului. Acest tratament declanșează un ciclu sănătos de creștere a părului și permite părului să fie mai strălucitor, mai moale și mai plin.

Oferă rezultate rapide deoarece serul este absorbit rapid de piele. Întinerește scalpul prin furnizarea de factori de creștere puternici, coenzime, aminoacizi, minerale, vitamine și peptide. De asemenea, oferă ingrediente care reduc iritația și reduc foarte mult căderea părului.

Exozomii prelungesc, de asemenea, ciclul de creștere sănătos. Acest lucru este foarte important deoarece tratamentul poate stimula foliculii de păr și îi poate împiedica să intre într-o fază în care nu le mai crește părul.

Un alt beneficiu al tratamentului cu exozomi pentru păr este că poate fi combinat în siguranță cu alte tratamente de stimulare. În urma procedurii, pielea poate avea aspectul unei arsuri solare ușoare până la moderat.

LIFT HG este un hidrogel ce ajută vindecarea și poate fi aplicat suplimentar în ziua tratamentului pentru a preveni uscarea pielii după procedură. Pacientul poate reaplica, dacă este necesar, până la 24 de ore după procedură.

 • După procedură, utilizați produse de îngrijire adecvate conform recomandărilor medicului.
 • Programează următoarea ședință după cel puțin 4 săptămâni.

SKINPEN® PRECISION

SkinPen® Precision este un dispozitiv medical încorporat cu microace sterile (microneedling), ce penetrează straturile pielii pentru a îmbunătăți aspectul cicatricilor postacnee facială la adulții sau mai mult, aspectul liniilor fine și ridurilor de pe față și gât.

SkinPen® este, de asemenea, destinat să trateze afecțiunile de pigmentare (discromie), inclusiv melasma, vitiligo și leziuni solare.

Pentru mai multe informații și detalii despre studiile clinice FDA, vă rugăm să vizitați skinpen.com/ international. Folder: Estetica coroanei. 2021

Ce NU trebuie sã facã pacientul dupã procedurã:

 • Pacientul trebuie să evite exercițiile care produc transpirație și expunerea la soare timp de 72 de ore după procedură.
 • Se recomandă evitarea altor tratamente estetice faciale în luna următoare tratamentului SkinPen® Precision.

Exozomii pot fi utilizați pentru întinerirea feței. Regenerează rapid celulele pielii și ajută pacienții să se simtă și să arate din nou tineri.

Medicii EXPERȚI în mezoterapie facială

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică 
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună 
 • Peste 20000 tratamente anual 

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Tehnologii de top acreditate mondial 

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Terapie cu plasmă proprie pentru scalp

Alopecia la bărbați

Alopecia la femei 

Cicatrici

Terapie antirid

Întrebări frecvente

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia este o procedură medicală care constă în injectarea de diverse substanțe (farmaceutice, vitamine, minerale, extracte naturale sau homeopatice) la nivelul pielii (derm și hipoderm). Aceste substanțe se folosesc pentru a obține diverse rezultate în funcție de problema pe care o dorim tratată (topirea celulelor adipoase, îmbunătățirea circulației, reducerea fibrozei, stimulează sinteza de colagen și elastină, promovează în căderea părului regenerarea părului).  

Ingredientele naturale injectate induc activarea unor căi metabolice:  

 • stimulează procesul de reparare și multiplicare celulară;
 • susțin refacerea celulară, asigurând integritatea acestora și sănătatea țesuturilor;
 • acționează asupra unor nenumărate procese biologice importante în procesul de îmbătrânire cu reversibilitatea acestora.

Când se folosește mezoterapia?

Mezoterapia facială este folosită ca tratament în afecţiuni dermatologice / estetice precum: cearcănele, cicatrici acnee sau terapia regenerativă a tegumentului de la nivelul feţei și gâtului. Mezoterapia are însă aplicații multiple: reducerea depozitelor adipoase, celulită, vergeturi, căderea părului, acnee și reîntinerire (riduri, laxitate, hiperpigmentare).

Cine are contraindicații la mezoterapie?

Procedura de mezoterapie facială este potrivită pentru majoritatea persoanelor, dar este important să consultați un medic specialist, mai ales dacă aveți probleme de sănătate sau urmați un tratament ce ar putea interacționa cu substanțele injectate.  

Mezoterapia facială nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, precum și persoanelor cu probleme de coagulare a sângelui sau cu infecții active ale pielii. 

Care sunt riscurile mezoterapiei faciale?

Riscurile sunt minime, iar efectele adverse sunt reduse. Pot apărea mici vânătăi sau hematoame în zonele cu laxitate, roșeaţă, durere locală, senzaţii de arsură, mâncărime sau o reacţie alergică minoră locală.

Câte ședințe de mezoterapie facială sunt necesare pentru rezultate optime?

De obicei sunt necesare 4-6 ședințe la interval de 4 săptămâni pentru rezultate optime. În timpul consultației inițiale cu medicul dermatolog, acesta va stabili în funcție de problema tratată și severitatea ei protocolul de tratament.

Când veți vedea rezultatele?

Rezultatele se văd după prima ședință la 2-4 săptămâni de la începerea tratamentului și se vor îmbunătăți după fiecare ședință. 

Cât durează rezultatele?

După protocolul inițial cu ședințe succesive, este necesar se revină la ședințe de întreținere pentru a menține rezultatele. Frecvența ședințelor de întreținere va fi stabilită de către medicul dermatolog, de obicei 1 ședință la 4-6 luni. 

Cum se desfășoară o ședință de mezoterapie?

Înainte de a începe, pielea se curăță cu o soluție antiseptică și se aplică cremă anestezică 20-30 minute. Tratamentul constă în injectarea cu ace fine a unor cantități mici de soluții de mezoterapie. Procedura durează 20-30 minute.

Cum arată pielea după mezoterapie?

Pielea este, de obicei, înroșită și pot să apară mici umflături și vânătăi din cauza injectării, care dispar după 2-3 zile.

Cu ce tehnici și tratamente mai poate fi asociat tratamentul cu exozomi?

Tratamentele cu exozomi pot fi combinate eficient cu diferite tehnici, cum ar fi tratamente cu laser, micro-needling RF sau doar micro-needling.