Treci la conținutul principal
căutare

Flebologie

Siguranța medicală înainte de toate! Preocuparea noastră este sănătatea vaselor de sânge și a pielii, o condiție esențială pentru reușita procedurilor estetice.

Cui ne adresăm?

Flebologia este ramura medicinei ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sistemului venos. De aceea, ne adresăm femeilor și bărbaților care doresc o piele sănătoasă și cu un aspect plăcut, lipsit de efectul venelor superficiale, pe picioare sau în alte zone ale corpului.

Tratamentele de scleroterapie și terapie laser, prin care se ameliorează aspectul vaselor, sunt recomandate pacienților care suferă de vene varicoase sau de vene spider (vase de sânge dilatate și vizibile pe suprafața pielii). Rezultatele sunt sigure și durabile. În general, candidații la aceste tratamente sunt persoanele sănătoase din punct de vedere medical, care nu prezintă alte probleme de sănătate care ar putea să le afecteze capacitatea de a se vindeca în urma procedurilor.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Experții SKINMED® au  o vastă experiență în tratamentele estetice minim invazive și sunt în permanență în contact cu ultimele informații atât la nivel național, cât și internațional cu privire la tratamentele și tehnologiile nou apărute. De asemenea, specialiștii noștri acordă o atenție sporită siguranței procedurilor; astfel, consultul dinaintea procedurii este amănunțit, echipa SKINMED®  asigurându-se că pacienții expun clar așteptările și, în același timp, înțeleg riscurile și cerințele postprocedurale. Experții SKINMED® aleg pentru dumneavoastră acele proceduri lipsite de riscuri, pe care le vor realiza cu respectarea standardelor medicale, compasiv, în condiții de siguranță și confort pentru dumneavoastră.

Beneficiile consultațiilor flebologice în SKINMED®

Echipă de profesioniști
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Care sunt etapele consultului flebologic?

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
examenul clinic al membrelor pelvine

cu realizarea unor manevre clinice specifice

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
inspecția și palparea tegumentelor

pentru a evidenția existența unor eventuale

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
ecografia Doppler

ce identifică refluxul venos, dilatațiile venoase superficiale, existența venelor comunicante.

Ecografia Doppler, esențială pentru diagnostic corect

Ecografia Doppler vasculară reprezintă o modalitate de diagnostic non-invazivă, folosită pentru a măsura fluxul sangvin și presiunea sângelui la nivelul venelor și arterelor. Cu ajutorul ecografiei vasculare se pot diagnostica injurii arteriale și se poate urmări aspectul vaselor de sânge în timpul tratamentului.

Practic, examinarea non-invazivă a vaselor de sânge se realizează prin mișcarea unui transductor pe suprafața pielii, de-a lungul vasului de sânge. Se aplică un gel special pe picioarele pacientei și apoi sunt vizualizate venele safenă internă și externă, sistemul venos profund, este confirmată sau infirmată existența refluxului venos, adică a unei incompetențe de închidere a unei valve.

Cu ajutorul ecografiei Doppler se pot diagnostica boli precum:
 • ocluzii arteriale
 • arteriopatii periferice
 • stenoză de artere
 • insuficiență venoasă
 • anevrisme arteriale
 • varice
 • tromboflebită

Consultul flebologic și ecografia Doppler sunt necesare înainte de scleroterapie, pentru a infirma prezența unei insuficiențe venoase severe la nivelul sistemului venos superficial (venă safenă internă sau externă).

Când pacienta are reflux confirmat pe examenul eco-Doppler, nu este indicată scleroterapia înaintea tratamentului chirurgical, reprezentat de crosectomie și stripping safenian, metodă prin care se înlătură refluxul venos.

Corecția estetică prin scleroterapie a acestor venectazii, la pacientele cu indicație chirurgicală, se realizează temporar pentru că vena injectată se repermeabilizează datorită existenței refluxului venos.

Scleroterapia – intervenție sigură cu ajutorul medicului flebolog

Scleroterapia este unul dintre principalele tratamente de tip flebologic realizat în SKINMED® și presupune injectarea anumitor agenți sclerozanți în lumenul venos, cu un ac foarte fin. Procedura este rapidă și nu necesită perioadă de recuperare, corectând:

 • teleangiectazii
 • venele reticulare
 • vene varicoase aflate mai jos de genunchi
 • varicele recurente
 • vene varicoase izolate.

Alături de scleroterapie, pentru corectarea vaselor vizibile, se utilizează și tratamentul cu laserul LP YAG. Datorită efectului fototermic, acesta este folosit într-o gamă largă de afecțiuni cu substrat vascular.

Medicii EXPERȚI SKINMED®

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
 • Peste 3500 pacienți noi anual
 • Peste 20000 tratamente anual

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetică și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Ecografie

Tratamente laser

Vase vizibile

Vergeturi

Remodelare corporală