Treci la conținutul principal
căutare

Cicatrici postacnee

Tratamente combinate

Cicatricile postacnee pot fi îndepărtate eficient în SKINMED®. Bucurați-vă din nou de o piele frumoasă și curată, cu ajutorul tratamentelor combinate, realizate de echipa noastră de specialiști.

Cui ne adresăm?

Tratamentele pentru cicatricile postacnee sunt destinate oricărei persoane ce prezintă semne ale vindecării problematice a leziunilor specifice acneei, aflate atât pe față, cât și în alte zone, cum sunt decolteul și spatele.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru rezultate cât mai bune, este necesar să vă adresați medicului dermatolog cu experiență, care va aborda atât problema cicatricilor, cât și a cauzelor acestora. În SKINMED®, există un număr mare de opțiuni de tratament, adaptate cerințelor dumneavoastră. În urma consultului de specialitate, medicii noștri vă vor recomanda terapiile cele mai eficiente și, eventual, analize specifice, pentru siguranță deplină din punct de vedere medical.

Beneficiile tratamentelor împotriva cicatricilor postacnee în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Ce tipuri de cicatrici postacnee se pot trata în SKINMED®?

În urma vindecării deficitare a leziunilor acneice, pot apărea mai multe tipuri de cicatrici:

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
depresiuni multiple, profunde, cu diametru redus;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
leziuni cu diametru mai mare, cu margini netede;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
cicatrici cu aspect liniar, ce imprimă un aspect vălurit;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
cicatrici hipertrofice, în relief, cauzate de un exces de țesut format în cursul vindecării;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
hiperpigmentări apărute la nivelul leziunilor de acnee.

Tratamentul cicatricilor postacnee este unul de durată. Pacienții asociază frecvent mai multe tipuri de leziuni, de dimensiuni și durată diferite, de aceea tratamentul acestora trebuie personalizat și adaptat nevoilor specific fiecărui pacient.

Ce opțiuni de tratament al cicatricilor postacnee există în SKINMED®

Și în ceea ce privește semnele reziduale postacnee, laserele se dovedesc a fi extrem de utile, fiind folosite cu mare succes în toate formele de cicatrici: atât cicatrici atrofice (de tip ice pick, rolling sau boxcar), cât și cicatrici hipertrofice sau hiperpigmentări postinflamatorii. Atât în cazul cicatricilor recente, cât și în cazul celor vechi, toate problemele își găsesc rezolvarea cu ajutorul aparaturii laser și a altor tipuri de tratamente.

ClearLift

Vezi detalii

ClearLift este un laser non ablativ ce ajută la regenerarea pielii prin stimularea producției de colagen și reînnoire celulară, cu ajutorul undelor de șoc foto-acustic, fără timp de recuperare, încadrându-se în categoria „lunchtime procedure” (procedură ce se poate realiza în timpul pauzei de prânz). Combină energia laser nonablativă YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, fiind o procedură complet nedureroasă, ce nu afectează epidermul și nu necesită anestezie, cu rezultate importante după o serie de 4-6 ședințe.

Laser vascular DYE-VL

Vezi detalii

Laserul vascular DYE-VL se adresează pacienților ce prezintă atât leziuni inflamatorii de acnee, cât și pete hiperpigmentare postinflamatorii. Inhibă procesele inflamatorii, vasculare de la nivelul pielii. Procedura nu este dureroasă, nu necesită anestezie și nu implică timp de recuperare. Se folosește de obicei în combinație cu alte metode de tratament, pe baza protocolului stabilit de medicul dermatolog.

Laser fracționat CO₂

Vezi detalii

În cazul cicatricilor atrofice importante, vechi, de ajutor important este laserul fracționat CO₂, ce acționează prin crearea unor microcoloane perpendiculare pe straturile pielii, capabile să inducă un răspuns de vindecare corectă, cu producție de colagen, și umplere a cicatricilor. Sunt necesare minimum 4 ședințe, spațiate la o lună, acestea putând fi integrate în protocoale complexe de tratament atunci când vorbim despre cicatrici importante.

Radiofrecvența – Pixel RF

Vezi detalii

Radiofrecvența Pixel RF este o procedură minim invazivă, cu beneficii similare terapiei laser CO₂, asociind însă mai puține efecte secundare decât laserul, făcându-l o alegere atractivă pentru pacient. Pixel RF prezintă mai multe capete, având posibilitatea de a lucra o gamă largă de cicatrici, precum cele atrofice postacneice, inclusiv ice-picks sau cicatrici hipertrofice.

Microneedling

Vezi detalii

Microneedlingul este o formă de mezoterapie, ce se efectuează cu un dispozitiv specializat, în locul tradiționalei seringi. Prin microneedling, se produce o injurie superficială, rapid reversibilă ce declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină și crearea prin înțepare de multiple canale permeabile pentru substanțele active aplicate pe piele în timpul procedurii.

PRX-T33

Vezi detalii

PRX-T33 este un tratament inovator pe bază de acid tricloracetic, acid kojic și peroxid de hidrogen, ce combină beneficiile unui peeling mediu (TCA) cu absența timpului de recuperare și a durerii, făcându-l astfel un tratament accesibil tot timpul anului. PRX-T33 stimulează regenerarea pielii prin sinteza de colagen, fiind util atât în tratamentul cicatricilor atrofice, cât și al hiperpigmentărilor.

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Medicii EXPERȚI în diagnosticul și tratamentul cicatricilor

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
  • Peste 3500 pacienți noi anual
  • Peste 20000 tratamente anual

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Acnee

Melasmă

Rejuvenare laser

Leziuni corporale

Întrebări frecvente

Ce sunt cicatricile postacnee?

Cicatricile reprezintă procesul final de vindecare după o injurie la nivel tegumentar. Nu există cicatrizare perfectă din cauza procesului inflamator asociat. Cu cât gradul de inflamație este mai mare, cu atât crește riscul de cicatrizare vicioasă. Acneea, fiind o afecțiune cronică cu caracter inflamator, va lăsa într-un procent crescut cicatrici, ce pot avea un puternic impact psiho-emoțional.

Ce tipuri de cicatrici apar în acnee?

Putem întâlni trei mari categorii de cicatrici: atrofice, hipertrofice și hiperpigmentări. Cicatricile atrofice sunt cele ce apar ca niște subdenivelări, depresiuni și, în funcție de formă, se împart la rândul lor în trei tipuri: ice pick, boxcar și rolling. Cicatricile hipertrofice sunt cele care depășesc planul pielii, fiind în relief, uneori eritematoase, dar nu depășesc conturul leziunii inițiale. Atunci când conturul este depășit și cicatricea are hipertrofie importantă, vorbim despre cicatrici cheloide. Hiperpigmentările postinflamatorii sunt acele pete roșii maronii ce rămân în urma leziunilor inflamate din acnee. Frecvent pacientul asociază mai multe tipuri de cicatrici, de forme și dimensiuni variate.

Cum se tratează cicatricile postacnee?

Tratamentul cicatricilor postacnee este unul complex și, pentru ca ele să fie tratate corect, este de preferat să înceapă doar după ce s-a reușit controlul leziunilor active de acnee. În general, cicatricile postacnee se tratează cu ajutorul procedurilor dermato-estetice, precum lasere sau microneedling, asociate în protocoale de tratament personalizate, și întotdeauna și cu o rutină de îngrijire.

Ce opțiuni de tratament există?

Din fericire, cu ajutorul evoluției în domeniul tehnologiei medicale, opțiunile de tratament existente garantează îmbunătățiri semnificative ale cicatricilor. Tratamentul topic este limitat ca efect. În general, procedurile dermato-estetice sunt cele care aduc îmbunătățiri. Laserele sunt folosite în dermatologie pentru corecția cicatricilor, indiferent de forma lor. În cazul cicatricilor eritematoase sau chiar hiperpigmentare, laserul vascular este de elecție, fiind necesare 2-4 ședințe. Procedura este nedureroasă, nu necesită anestezie și nici timp de recuperare. Cicatricile atrofice recente, ușoare, pot fi corectate cu ajutorul laserului ClearLift, bazat pe unde de șoc fotoacustic, nedureros, fără timp de recuperare, în medie în 4-6 ședințe. Cicatricile atrofice vechi, importante, au nevoie de laserterapii de resurfacing, precum laserul fracționat CO₂ sau radiofrecvență fracționată, proceduri ce permit o vindecare mai importantă a cicatricilor; acestea se realizează sub anestezie topică și implică un timp de recuperare cu eritem și scuame de 5-7 zile, fiind necesare de obicei minimum 4 ședințe. Tot în cazul cicatricilor atrofice poate fi utilă mezoterapia/microneedlingul.
În general, protocolul de tratament va fi unul complex, stabilit în cadrul consultației inițiale de către medicul dermatolog.