Treci la conținutul principal
căutare

Rozaceea

(roșeața vizibilă a feței) și tratamentele specifice

„Bujori în obrăjori” nu înseamnă întotdeauna sănătate.

Din păcate, de cele mai multe ori, roșeața din obraji ne confirmă o afecțiune a pielii numită rozacee, asupra căreia trebuie intervenit cu promptitudine.

Cui ne adresăm?

Vă confruntați cu roșeața vizibilă la nivelul feței? Fie că este stabilă, fixă sau tranzitorie, în special la nivel central, al pomeților și piramidei nazale? În stadii avansate, apar leziuni pustuloase și modificări proliferative, dacă tratamentul nu este inițiat rapid. Rozaceea este o afecțiune comună a pielii, care afectează în primul rând fața, provocând roșeață, edem și vase de sânge vizibile. Apare de obicei la adulții cu vârsta cuprinsă între 30 și 60 de ani și afectează atât bărbații, cât și femeile. Deși cauza exactă a rozaceei este necunoscută, anumiți factori declanșatori, cum ar fi alimentele picante, alcoolul și stresul pot agrava starea. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt cruciale în gestionarea simptomelor rozaceei și prevenirea complicațiilor, cum ar fi problemele oculare. În SKINMED®, experții noștri au la dispoziție mai multe opțiuni de tratament, inclusiv antibiotice topice sau orale, terapii laser, alte terapii minim invazive și modificări ale stilului de viață.

De ce alegem experții SKINMED®?

Pentru că noi, în SKINMED®, am îmbrățișat evoluția tehnologică și avem la dispoziție cele mai noi și mai eficiente tratamente laser.

Laserul vascular este acel dispozitiv ce poate targeta selectiv hemoglobina (pigmentul roșu) din țesuturi, lăsând neafectate zonele înconjurătoare. Unda laser penetrează tegumentul și energia este absorbită doar în zonele țintite, zone bogate în hemoglobină.

Evoluția tehnologică în domeniul acestor dispozitive permite la momentul actual tratarea leziunilor și condițiilor atât medicale, cât și estetice, ce până nu de mult nu puteau fi gestionate medicamentos. Fie că vorbim despre rozaceea incipientă sau chiar despre rozaceea papulo-pustuloasă, chiar și cea granulomatoasă, au soluții terapeutice eficiente în SKINMED®.

Beneficiile tratamentelor rozaceei în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Ce este rozaceea?

Rozaceea este o afecțiune frecventă a pielii, care provoacă roșeață vizibilă la nivelul feței, fixă sau tranzitorie, în special la nivel central, al pomeților și piramidei nazale, la nivelul căreia pot apărea leziuni pustuloase, vase vizibile facial, iar în stadii avansate poate produce îngroșarea pielii. Diagnosticul și tratamentul precoce sunt cruciale în gestionarea simptomelor rozaceei și prevenirea complicațiilor, cum este afectarea oculară. Cauza exactă a rozaceei nu este cunoscută, dar se crede că este legată de factori genetici și de mediu.

Opțiunile de tratament pentru rozacee în SKINMED®

Opțiunile de tratament pentru rozacee includ recomandări privitoare la îmbunătățirea stilului de viață, creme topice (locale), medicamente orale, precum și cele mai performante terapii laser vascular. În funcție de afecțiune, medicul dermatolog va stabili un protocol de tratament, incluzând adesea două tipuri de laser vascular, pentru a atinge rezultatele dorite în termen cât mai scurt. Numărul total de ședințe și periodicitatea acestora vor fi stabilite în funcție de tipul patologiei și severitatea acesteia, putând varia de la 1-3 ședințe pentru leziuni vasculare de mici dimensiuni, precum telangiectaziile, până la 6-8 ședințe în cazul formelor mai grave.

Laser Dye VL

Vezi detalii

Modulul Dye VL al platformei Harmony este un tratament inovator ce combină eficiența unui laser de tip Dye cu versatilitatea și siguranța crescută a dispozitivelor cu lumină pulsată, destinat pacienților ce prezintă rozacee și afecțiuni sau leziuni vasculare.

Acționează prin efect fototermic la nivelul leziunilor țintă, răcirea încorporată și opțiunea de tratament în mișcare asigurând un confort sporit pacientului, cu rezultate excelente într-un timp foarte scurt.

Procedura nu necesită timp de recuperare. Eritemul și un ușor edem post procedură sunt considerate normale, au intensitate scăzută și sunt tranzitorii. Pacientul își poate relua activitățile cotidiene imediat după ședința de tratament, fără a avea restricții.

Laser Cooled LP Nd:YAG

Vezi detalii

Laserul Cooled LP Nd:YAG disponibil pe platforma Harmony oferă o soluție eficientă în tratarea rozaceei, leziunilor vasculare și a venelor vizibile. Este indicat pacienților cu orice fototip cutanat (I-V), având o limită de siguranță bună pentru tipurile de piele închisă la culoare.

Durata crescută a impulsului permite o penetrare mai adâncă, încălzire mai puternică și acces în zonele în care laserele cu o lungime de undă mai mică nu pătrund.

Tratamentele durează de la câteva minute la o jumătate de oră, în funcție de tipul și numărul leziunilor cutanate ce urmează a fi tratate. Senzațiile resimțite, de căldură și, uneori, ușoară usturime, sunt perfect tolerabile și tranzitorii. Imediat post procedură apare local o reacție de înroșire, eritem, ușor edem, cu durată scurtă, de câteva minute până la câteva ore.

Medicii EXPERȚI în tratarea rozaceei

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
  • Peste 3.500 pacienți noi anual
  • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

  • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Consultații estetice de specialitate

Consultații ginecologice

Consultații ozonoterapie

Întrebări frecvente

Ce este rozaceea?

Rozaceea este o afecțiune frecventă a pielii, care provoacă roșeață, inițal tranzitorie, apoi fixă, la nivelul căreia pot apărea leziuni pustuloase, vase vizibile facial, iar în stadii avansate poate produce îngroșarea pielii. De asemenea, poate provoca afectare oculară.

Care sunt cauzele rozaceei?

Cauza exactă a rozaceei nu este cunoscută, dar se crede că este legată de factori genetici și de mediu. Declanșatori sunt stresul, expunerea la soare, alcoolul și alimentele picante, iar aceștia pot, de asemenea, agrava simptomele rozaceei.

Care sunt opțiunile de tratament pentru rozacee?

Opțiunile de tratament pentru rozacee includ creme topice, medicamente orale și terapie laser vascular. Cremele topice, cum ar fi metronidazolul și acidul azelaic, pot ajuta la reducerea inflamației și roșeața. Medicamentele orale, cum ar fi antibioticele și izotretinoina, pot fi prescrise pentru cazuri mai severe. Terapia cu laser poate fi eficientă și în tratarea înroșirii și îngroșării pielii. În SKINMED®, avem la dispoziție cele mai performante terapii laser vascular pe care le recomandăm pacienților noștri în sesiuni de cate 2-4 ședințe, la interval de 2-4 săptămâni și alegem să combinăm diferitele lasere, pentru a șterge complet semnele acestei afecțiuni și a menține rezultatele timp îndelungat.

Se poate preveni rozaceea?

Prevenirea rozaceei presupune evitarea declanșatorilor care agravează simptomele, cum ar fi expunerea la soare și anumite alimente. Aplicarea de fotoprotecție solară și folosirea hainelor ca protecție împotriva soarelui pot ajuta, de asemenea, la prevenirea apariției rozaceei.

Rozaceea este o afecțiune permanentă?

Rozaceea este o afecțiune cronică și poate necesita un tratament continuu pentru a gestiona simptomele. Cu toate acestea, cu un tratament și prevenire adecvate, mulți oameni sunt capabili să-și îmbunătățească aspectul pielii și să reducă recurența rozaceei, iar noile terapii laser ne ajută să refacem sănătatea și integritatea pielii, fără reacții adverse importante. Îmbrățișăm știința și alegem cele mai noi tehnologii pentru sănătatea și frumusețea pielii dumneavoastră!