Treci la conținutul principal
căutare

Terapie cu plasmă proprie

Tratament pentru păr și scalp

Terapia cu plasmă proprie este un tratament injectabil utilizat pentru vindecarea scalpului și stimularea creșterii părului.

Ce este terapia cu plasmă proprie?

Tratamentul cu plasmă proprie este este una dintre cele mai des folosite opțiuni terapeutice pentru tratarea alopeciei/calviției sau a căderii părului.

Terapia cu plasmă proprie este o procedură medicală utilizată pentru tratarea problemelor de scalp, precum căderea părului sau alopecia. Terapia cu plasmă proprie (plasma îmbogățită cu trombocite) este una dintre cele mai des folosite optiuni terapeutice pentru tratarea calviției / căderii părului.

Beneficiile terapiei cu plasmă proprie

Creșterea părului, prin stimularea foliculilor de păr.
Îmbunătățirea texturii și a calității părului, prin creșterea producției de colagen și elastină.
Reducerea căderii părului, prin stimularea foliculilor de păr și prin îmbunătățirea circulației sângelui în scalp.
Vindecarea scalpului, prin accelerarea vindecării rănilor sau a inflamațiilor scalpului.

Cum funcționează terapia cu plasmă proprie?

Această procedură implică recoltarea unei cantități mici de sânge de la pacient și procesarea sa într-o centrifugă, pentru separarea plasmei. Plasma rezultată este îmbogățită cu trombocite, care conțin factori de creștere și proteine și este apoi injectată în scalpul pacientului.

CE AFECȚIUNI TRATEAZĂ?

Terapia se adresează femeilor și bărbaților care suferă de diferite tipuri de alopecie, cărora le poate aduce numeroase beneficii, atât în ceea ce privește scalpul, cât și calitatea firului de păr.

Înainte de a încerca terapia cu plasmă proprie este necesară consultarea unui specialist. Acesta va realiza o evaluare medicală, pentru a determina dacă terapia cu plasmă proprie este soluția potrivită și pentru a discuta despre așteptările și riscurile asociate procedurii.

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru cele mai bune rezultate!

Întrebări frecvente

Cum se administrează terapia cu plasmă proprie?

La baza terapiei cu plasmă proprie îmbogățită cu trombocite se afla sângele pacientului. O cantitate mică este recoltată cu seringa, în condiții de maximă siguranță. Sângele recoltat se introduce într-o centrifugă care va separa componentele pentru obținerea plasmei. Plasma rezultată, îmbogățită cu trombocite, va fi apoi injectată, fie prin mezoterapie, cu un ac foarte fin, fie prin microneedling, în pielea pacientului.

Cât durează o ședință de terapie cu plasmă proprie?

În medie, o ședință de tratament durează între una și două ore, în funcție de tipul de administrare: mezoterapie sau microneedling. Acest timp include atât cele 30 de minute necesare recoltării și centrifugării sângelui, cât și timpul în care se aplică anestezia topică sub formă de spray.

Este dureros tratamentul?

În general, pacienții observă apariția noilor fire de păr după 3 luni de la tratament. În medie sunt necesare între 4 și 6 ședințe pe an, una la fiecare 2-4 săptămâni. Rezultatele vor continua să apară timp de 6-12 luni de la finalizarea protocolului de tratament.

Există riscuri sau reacții adverse în cazul terapiei cu plasmă proprie?

Terapie cu plasmă proprie este o procedură sigură, cu un număr foarte mic de contraindicații. Cele mai frecvente reacții nedorite sunt roșeața și edemul ușor, până la moderat, al zonei tratate, care persistă pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Cui nu i se adresează terapia cu plasmă proprie?

În timpul consultației, medicul va stabili dacă această procedură este indicată și sigură pentru pacient.

Procedura nu se adresează femeilor însărcinate și pacienților ce prezintă anumite probleme de sănătate asociate.