Treci la conținutul principal
căutare

Terapii nonchirurgicale pentru corectarea cearcănelor

Cearcănele, o problemă estetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați! La SKINMED® problema se rezolvă fără bisturiu.

Cui ne adresăm?

Tratamentele nonchirurgicale pentru corectarea cearcănelor se adresează femeilor și bărbaților care doresc să trateze sau să estompeze aspectele inestetice de la nivelul ochilor (pleoapele inferioare),  pentru o tinerețe și sănătate de durată!

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru că ne preocupă aspectul pielii din jurul ochilor, contactul vizual fiind indispensabil în orice interacțiune face-to-face. Experții SKINMED® aleg terapiile nonchirurgicale care ne ajută să ne menținem frumusețea și sănătatea pielii timp îndelungat, astfel încât să amânam cât mai mult timp posibil intervențiile chirurgicale invazive din partea superioară a feței. Nu uitați, de cele mai multe ori, prevenția garantează menținerea tinereții până la adânci bătrâneți.

Beneficiile terapiilor non-chirurgicale contra cearcănelor în SKINMED®

Siguranța procedurilor
Eficiență dovedită științific
Aspect natural
Proceduri rapide
Rezultate vizibile în timp scurt

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Corectura cearcănelor la SKINMED®. Succes fără bisturiu

De cele mai multe ori, cearcănele au o cauză perfect tratabilă: sângele din capilarele prezente la nivelul ochilor nu mai circulă la fel de rapid, iar sângele venos, mai închis la culoare, întunecă zona respectivă. În afară de cearcănele tip „falduri”, cu exces de piele, care au nevoie de tratament chirurgical, pentru toate celelalte tipuri există terapii nonchirurgicale extrem de eficiente.

Tipuri de tratamente contra cearcănelor realizate în SKINMED®

Consultul dermatologic are rolul de a identifica tratamentul care vă este necesar, în funcție de aspectul cearcănelor și particularitățile anatomice.

Corectarea cearcănelor cu acid hialuronic

Vezi detalii

Acidul hialuronic poate corecta laxitatea cutanată exagerată, cu efect de remodelare și accelerare a procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere, inducând elasticitate, fermitate şi tonicitate. Injectarea trebuie făcută de către medici deoarece este o procedură delicată, ce necesită atenție, o tehnică specială și tipul potrivit de substanță de umplere și hidratare.  Efectele sunt vizibile imediat și rezistă timp de 6 luni până la 2 ani.  Pentru că reușita tratamentului depinde de calitatea substanței folosite, în SKINMED®, folosim Juvederm, cel mai bun acid hialuronic existent în prezent pe piață.

Corectarea cearcănelor cu ajutorul mezoterapiei

Vezi detalii

Mezoterapia presupune introducerea, prin microinjecții, a unui cocktail de substanțe, stabilit de medicul specialist, în funcție de nevoile şi situația pacientului. Acesta conține vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente etc. De asemenea, poate fi adaptat pentru a corecta hiperpigmentarea zonei de pleoapă inferioară. Mezoterapia se asociază, pentru efecte pe termen lung, infiltrării de plasmă îmbogățită trombocitar (P.R.P., plasmolifting) pe zona afectată. Aceasta va duce la regenerarea țesutului cutanat, afectat în timp de slaba oxigenare.

Corectarea cearcănelor cu ajutorul terapiei laser

Vezi detalii

ClearLift, din platforma Harmony de la Alma Lasers, este o tehnologie laser ce acționează eficient la nivelul tegumentului fin al pleoapelor superioare și inferioare. Prin acest tratament se ameliorează ridurile fine, textura, calitatea pielii, este refăcută fermitatea, iar pigmentarea de pleoapă inferioară este corectată. Un protocol complet include 4-6 ședințe, spațiate la o lună. Este o procedură extrem de valoroasă deoarece ne permite să acționăm asupra problemelor complexe de pleoape, cu rezultate absolut remarcabile.

Corectarea cearcănelor cu ajutorul terapiei cu plasmă proprie

Vezi detalii

Terapia cu Plasmă Proprie îmbogățită cu Trombocite este un tratament injectabil ce are la bază sângele pacientului. Aceasta stimulează secreția de colagen, regenerează țesutul cutanat, ajutând la rejuvenarea celulelor. De asemenea, sunt eliberați hormoni de creștere în țesut, ce amplifică procesul de vindecare și regenerare.
Folosită în scop cosmetic este o procedură sigură, existând un număr foarte mic de contraindicații pentru efectuarea procedurii. Cele mai frecvente reacții nedorite sunt roșeața și edemul ușor până la moderat al zonei tratate, ce persistă pe o perioadă foarte scurtă de timp.

Medicii EXPERȚI în corectarea nonchirurgicală a cearcănelor

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Tratamentele nonchirurgicale în SKINMED®, un succes contra cearcănelor!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 10.000 de pacienți tratați în clinică

Acreditări

  • Trainer acreditat național Allergan

Siguranță

  • Utilizăm doar produse originale Juvederm Allergan

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Injectare toxină botulinică

Injectare facială Juvederm Volite

Injectare facială Juvederm HArmonyCa

Augmentare acid hialuronic buze

Întrebări frecvente

Ce sunt cearcănele?

Cearcănele reprezintă o patologie multifactorială, fiind o provocare în lumea esteticii medicale. Acestea sunt rezultatul unei multitudini de factori, cum ar fi anatomia feței, schimbări ce survin la nivelul țesuturilor moi, dar și schimbări la nivelul pielii. Există o gamă largă de tratamente disponibile, fiind necesară o terapie personalizată în funcție de caracteristicile fiecărui pacient.

De câte tipuri sunt cearcănele și ce tratamente sunt potrivite fiecăruia?

Din pricina faptului că există mai multe tipuri de cearcăne, consultul dermatologic reprezintă primul pas esențial în identificarea problemei și stabilirea tratamentului personalizat pentru fiecare pacient în parte. 

  1. Cearcăne de conformație

În cazul cearcănelor de conformație, unde șanțul lacrimal este vizibil, cea mai bună variantă de tratament este volumizarea (umplerea) acestora cu acid hialuronic dedicat acestei zone. În SKINMED® folosim cel mai bun acid hialuronic, marca Juvederm. Pentru fiecare pacient în parte dozat în cantitățile corespunzătoare și prin tehnici sigure.

  1. Cearcăne de culoare (pigmentate) Pigmentarea este una dintre cele mai frecvente probleme, care însă poate fi ameliorată prin terapii minim invazive precum mezoterapia sau tratamentele laser. În urma unui consult de specialitate, în SKINMED® fiecare pacient primește tratamentul personalizat – poate fi recomandată o anumită terapie sau un mix de tratamente.
  2. Pungi vizibile și excesul de pleoapă inferioară/superioară

Acestea sunt impropriu denumite cearcăne, fiind cauzate de acumularea de limfă în pleoapa inferioară. Odată devenite cronice, ele nu mai dispar de la sine. În SKINMED® se poate ameliora aspectul inestetic al acestora cu ajutorul terapiilor laser. Doar în cazul excesului masiv de piele, acesta poate fi înlăturat în urma unei intervenții chirurgicale denumită blefaroplastie.

  1. Cearcăne mixte

Atunci când cearcănele sunt și pigmentate și afectate de lipsa volumului în zona pleoapei inferioare, acestea pot fi tratate cu ajutorul mezoterapiei (pentru a șterge eventualele pigmentări) urmată de volumizarea cu acid hialuronic Juvederm.

Ridurile fine, din unghiul exterior al ochiului, reprezintă o problemă frecvent întâlnită la nivel ocular și se pot corecta rapid prin injectarea de toxină botulinică.

De ce apar cearcănele?

La originea cearcănelor stau factori cauzali ce includ atât factori endogeni (particularități anatomice, sex, predispoziție genetică, îmbătrânirea fiziologică, dermatită atopică, xeroxa cutanată etc.), cât și exogeni.
Particularitățile anatomice ale fiecărui pacient pot determina apariția pigmentației infraorbitale prin schimbările ce survin odată cu înaintarea în vârstă, prin pierderea volumului la nivelul oaselor malare, retragerea marginii inferioare a fosei orbitale și rigidizarea ligamentelor, rezultând astfel adâncirea cearcănelor și umbrirea acestora.

Grosimea pielii la nivelul pleoapelor este minimă, fiind una din cele mai subțiri regiuni ale corpului, astfel, prin transparența ei, permite structurilor subcutanate să fie vizibile, vizibilitate ce se accentuează odată cu îmbătrânirea fiziologică prin pierderea elasticității ce se asociază cu o producție scăzută de elastină și colagen.