Treci la conținutul principal
căutare

Tratamente antirid

cu toxină botulinică sau acid hialuronic

Aspectul tânăr al feței, o preocupare pentru femei și bărbați

Cui ne adresăm?

Aceste tratamente sunt adresate persoanelor cu vârste cuprinse între 20-65 ani, ce își doresc să amelioreze ridurile de expresie vizibile la nivelul frunții, între sprâncene și din jurul ochilor, pentru un aspect fresh și relaxat al feței. Tot mai mulți bărbați aleg să apeleze la tratamentele antirid, în special cele cu toxină botulinică, pentru un aspect mai tânăr.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru că ne dorim ca fața noastră să nu fie amprentată de trăsături precum încruntare, tristețe sau supărare. Vrem să avem o atitudine deschisă și relaxată în raportul cu ceilalți, în interacțiunile noastre. Adresăm pacienții care aleg pentru ei sănătatea și frumusețea ca stil de viață! Pentru că își doresc și merită!

Beneficiile tratamentelor în SKINMED®

Siguranță deplină
Utilizarea în tratamente preventive antirid
Aspect natural, cu menținerea expresivității
Îmbunătățirea aspectului zonei perioculare
Echipă de experți medicali, coordonați de Dr. Amalia Anghel

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Cum acționează toxina botulinică împotriva ridurilor?

Toxina botulinică este o proteină naturală și sigură, ce blochează transmisia nervoasă la nivelul mușchilor faciali. Acest lucru poate reduce în mod eficient ridurile și liniile de expresie, oferind un aspect mai tânăr și mai relaxat al pielii.

Cu excepția câtorva contraindicații medicale specifice, oricine poate beneficia de tratamentul injectabil cu toxină botulinică, după vârsta de 20 ani, pentru tratamente antirid preventive, cu rezultate excepționale până la 65 ani.

Cum acționează acidul hialuronic împotriva ridurilor?

Acidul hialuronic injectabil este utilizat pentru a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor, al pliurilor faciale și pentru a crea structură, cadru și volum feței și buzelor. În SKINMED®, folosim Juvederm, o gamă completă de terapii cu acid hialuronic pentru ameliorarea tuturor aspectelor ce se petrec în procesul de îmbătrânire, în funcție de zonele unde sunt necesare corecturi. Juvederm Volift este un produs excepțional pentru umplere, cu un efect de integrare complet și fără reacții din partea țesuturilor.

Cum decurge terapia antirid cu toxină botulinică?

Această terapie este minim invazivă și poate fi efectuată în câteva minute de către medici specialiști cu experiență în injectări, pentru a evita complicațiile și a obține rezultatele dorite. Substanța este cel mai adesea injectată în frunte, între sprâncene si în jurul ochilor. Ideal, injectarea se efectuează atunci când ridurile de expresie sunt dinamice. Odată devenite statice, sunt mai dificil de a fi șterse complet, linia reziduală urmând a fi corectată cu acid hialuronic în completare.

Cum decurge terapia antirid cu acid hialuronic?

Acidul hialuronic va fi injectat la nivelul pielii folosind un ac fin. Tratamentul durează în general între 15 și 30 de minute, în funcție de zona tratată și cantitatea de acid hialuronic injectată. Acidul hialuronic astfel injectat reface volumul, umple liniile și ridurile, conturează zona tratată, păstrând expresivitatea facială neschimbată.

Care sunt efectele terapiei antirid?

În combinație cu alte tratamente estetice, cum ar fi acidul hialuronic sau terapiile laser de rejuvenare, tratamentul antirid cu toxină botulinică duce la obținerea unui aspect facial  reîntinerit chiar și cu 10 ani!

Efectul tratamentului poate dura de la patru la șase luni, în funcție de pacient și de gradul afectării.

Medicii EXPERȚI în tratamente antirid

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Cu tratamentele antirid, tinerețea persistă până la adânci bătrâneți!

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 5000 de pacienți tratați în clinică

Acreditări

  • Trainer acreditat internațional Allergan

Siguranță

  • Doar produse originale Vistabel Allergan

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Injectare acid hialuronic volumetrii faciale (lifting lichid)

Injectare facială Juvederm Volite

Injectare facială Juvederm Harmonica

Augmentare acid hialuronic buze

Întrebări frecvente

În ce zone corporale poate fi folosită toxina botulinică?

Toxina botulinică este din ce în ce mai utilizată pentru etajul facial superior, ridurile de pe frunte și din exteriorul ochilor (așa-zisele riduri „laba-gâștei”).

Injectarea a mici bolusuri de toxină botulinică este o tehnică extrem de valoroasă pentru tratamentul hiperhidrozei (a transpirației excesive) la nivelul axilei, palmar sau plantar, cu blocarea sudorației și corectarea acestei probleme extrem de neplăcute.

Cum funcționează terapia antirid cu toxină botulinică?

Injectarea produce relaxare musculară, acționând la nivel muscular prin blocarea eliberării mediatorului chimic acetilcolină din terminațiile nervoase.

Relaxarea musculară este temporară, iar revenirea la starea inițială este graduală.

Efectul începe să apară precoce, la 3-4 zile post-injectare și este maximal la 1-2 săptămâni.

Intervalul de timp între injectări este specific fiecărui pacient. În funcție de răspunsul individual, acesta nu ar trebui să fie mai mic de 16 săptămâni, dar în medie este de aproximativ 6 luni.

Cum funcționează terapia antirid cu acid hialuronic?

Crescând concentrația de acid hialuronic la nivelul pielii, volumul pielii se reface, iar liniile fine și ridurile vor fi atenuate. Acidul hialuronic are o structură foarte apropiată de cel care există în mod normal în organism, având efect de lungă durată, fără să fie permanent.

Ce reacții adverse poate avea injectarea cu toxină botulinică?

În practica dermatologică, pentru uzul estetic, în scopul reducerii ridurilor, nu s-au notat reacții adverse importante.

Tehnica este una utilizată pe scară internațională, de mulți ani, cu cercetare susținută și dezbateri în cadrul simpozioanelor, extrem de valoroasă, prin eficacitate, pentru tratamentele antiaging/antirid.

Reacțiile adverse ale procedurilor de injectare cu toxină botulinică sunt minime, cele mai multe sunt limitate la locul injectării precum, arsură/durere, tumefiere, eritem, sensibilitate, sângerare sau prurit.

Rar, pot sa apară cefalee (durere de cap), anxietate, asimetrii faciale, reducerea neuniformă a ridurilor, reacții de hipersensibilitate imediată (urticarie, edem, anafilaxie), blefaroptoză, fotofobie etc.

Acestea din urmă sunt extrem de rare, conform studiilor clinice existente în prezent.

Când este folosit tratamentul cu toxină botulinică împotriva ridurilor?

Cel mai adesea, acesta se adresează ridurilor excesive de expresie, vizibile atunci când o persoană zâmbește, râde sau se miră. Aceste riduri tind să se accentueze semnificativ în dinamică și vor fi mult mai puțin vizibile atunci când fața este relaxată.

De asemenea, toxina botulinică este utilizată pentru tratamentul hiperhidrozei (a transpirației excesive) la nivelul axilei, palmar sau plantar.

Cine este candidatul potrivit pentru corectarea ridurilor cu toxină botulinică?

Procedura se adresează, în general, persoanelor între 25 și 65 de ani. Peste această vârstă, ridurile devin statice și, în marea majoritate a cazurilor, nu vor fi influențate de către tratament. Este nevoie de o consultație în cazul fiecărui pacient înaintea efectuării procedurii, pentru a stabili dacă aceasta i se potrivește.

Cum se administrează toxina botulinică împotriva ridurilor?

O cantitate mică de substanță va fi injectată în zonele vizate cu un ac de dimensiuni foarte mici, disconfortul fiind minim. Majoritatea pacienților compară senzația cu cea a unei ușoare înțepături. Nu este necesară anestezierea prealabilă a zonei, iar activitățile cotidiene pot fi reluate imediat după procedură.

Sunt dureroase injecțiile?

Pentru acest tratament se folosesc ace de dimensiuni foarte mici, disconfortul fiind aproape inexistent. Poate apărea o ușoară senzație de presiune sau înțepătură, însă aceasta dispare foarte repede.

Există efecte adverse ale procedurii?

În cazuri extrem de rare, poate apărea local durere de intensitate moderată, inflamație, roșeață și/sau sângerare ușoară.

După cât timp se văd rezultatele și cât se vor menține?

În cazul corectării ridurilor, efectele sunt vizibile după o perioadă de 3-8 zile și se mențin, în general, între 3 și 5 luni. Adesea, după câteva ședințe, rezultatele se vor menține pe o perioadă mai îndelungată.

Este suficientă o singură ședință de tratament?

În cazul tratării ridurilor, o singură ședință de tratament este suficientă pentru a relaxa fața și a îndepărtă ridurile inestetice. Pentru rezultate de lungă durată, se recomandă ședințe la intervale de timp regulate, în medie 5-6 luni.

Ce se întâmplă atunci când efectele toxinei botulinice încep să dispară?

Atunci când efectele încep să dispară, ridurile tratate vor începe să fie din nou vizibile, însă, în majoritatea cazurilor, acestea nu vor fi la fel de adânci și vizibile ca înaintea procedurii. După 3-4 ședințe de tratament rezultatele încep să se mențină pe o perioadă mai lungă de timp.

Există perioadă de recuperare după procedură?

Nu există perioadă de recuperare, majoritatea pacienților reluându-și activitățile zilnice imediat după procedură. Totuși, se recomandă evitarea efortului fizic intens și masajul zonei respective pentru 1-2 zile.

Voi continua să arăt natural după tratament?

Deși rezultatele la nivelul ridurilor vor fi vizibile, tratamentul cu toxină botulinică nu va schimba radical expresivitatea feței. Musculatura va fi mai relaxată pentru a minimiza aspectul ridurilor nedorite, însă expresivitatea se va păstra.

Nu îmi doresc să arăt artificial. Sunt tratamentele cu toxină botulinică și fillere potrivite pentru mine?

Cu siguranță! Ambele tratamente asigură o îmbunătățire a aspectului, păstrându-se totodată aspectul natural al feței. Expresivitatea facială se va păstra. Procedurile chirurgicale implică eliminarea excesului de piele, lăsând un aspect nenatural, pe când atât fillerele, cât și toxina botulinică vor crea un aspect general al feței mai tânăr, fără a arăta artificial.

Care este diferența între toxină botulinică și fillere?

Toxina botulinică relaxează musculatura facială în zonele dorite, pentru a scăpa de aspectul inestetic al ridurilor. Prin fillere, ridurile țintite se vor umple, restaurându-se volumul. Pe scurt, toxina botulinică este o măsură corectivă, dar și preventivă a ridurilor și liniilor nedorite de la nivelul feței, iar fillerele se folosesc acolo unde este necesară refacerea volumui pierdut.

Este terapia cu toxină botulinică accesibilă ca preț?

Luând în considerare toate opțiunile existente în estetica facială, procedura este accesibilă din punct de vedere financiar. Înaintea oricărei proceduri, în cadrul unei consultații, opțiunile de tratament pot fi modificate în funcție de bugetul dumneavoastră.

Cui nu i se adresează tratamentul cu toxină botulinică?

În cazul unei infecții active la nivelul pielii, medicul vă va sfătui să amânați procedura. De asemenea, aceasta nu este indicată pacienților cu o sensibilitate cunoscută la substanța folosită, cât și celor ce prezintă anumite afecțiuni neuromusculare, precum scleroză laterală amiotrofică, miastenie gravis sau sindrom Lamber-Eaton.