Treci la conținutul principal
căutare

Hiperhidroza

(transpirația excesivă)

tratament cu toxină botulinică

Transpirația abundentă vă dă de furcă? Astăzi, avem la îndemână soluții medicale sigure pentru a o neutraliza. Astfel, veți puteți uita de disconfort și senzațiile neplăcute!

Cui ne adresăm?

Femeilor și bărbaților care suferă de transpiraţie excesivă la nivel axilar, palme, plante (tălpi), frunte.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Pentru că aici puteți beneficia în deplină siguranță de soluția terapeutică ideală pentru hiperhidroză, și anume toxina botulinică injectată la nivelul zonelor afectate.

Beneficiile toxinei botulinice în tratarea hiperhidrozei

Toxina botulinică este mult mai accesibilă ca preț decât ați crede.
Doar 10 minute de tratament, cu rezultate ce se mențin până la 6 luni
Bărbații apelează în număr din ce în ce mai mare cu încredere la toxina botulinică
Terapie injectabilă sigură, fără efecte adverse nedorite

Ce este hiperhidroza și cum se stabilește diagnosticul în SKINMED®?

Hiperhidroza este numele științific pentru transpirația excesivă, greu de controlat, ce afectează până la 5% din populație. Hiperhidroza se poate manifesta în zone precum axilele, palmele și tălpile, dar și față, scalp, zone inghinale și regiunea inframamară. Cel mai frecvent este o afecțiune cronică idiopatică. Totuși, afecțiunile medicale secundare sau medicamentele ar trebui excluse. Diagnosticul se stabileşte anamnestic (în urma discuţiei cu pacientul) şi prin examinarea clinică directă a zonei afectate. Este recomandat să apelați la medicul specialist deoarece acesta vă poate recomanda analize de sânge, urină sau alte analize de laborator pentru a vedea dacă transpirația este cauzată de o altă afecțiune medicală, cum ar fi o tiroidă hiperactivă (hipertiroidism) sau glicemie scăzută (hipoglicemie).

Testul de hipersudorație

Pentru evaluarea corectă a gradului de severitate se poate face testul de hipersudorație cu iod, prin care se determină o hartă sudorală, de culoare neagră.

Cum se procedează?

Pe piele se aplică iod și se așteaptă până la uscare. Apoi, peste iodul uscat se presară amidon de culoare albă. Transpirația apare ca fiind de culoare albastru închis-neagră. Acest test se utilizează pentru inițierea tratamentului în cele mai bune condiții.

Cum funcționează toxina botulinică în hiperhidroză?

Toxina botulinică este un relaxant muscular injectabil, ce blochează semnalele chimice de la nervii care stimulează glandele sudoripare. Tratamentul va funcționa local, numai pe zonele corpului care au fost injectate.

Medicii EXPERȚI în tratamentul hiperhidrozei

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru rezultate impecabile!

Avantaje SKINMED®

Peste 19000 de pacienți tratați în clinică

Peste 300 pacienți noi în fiecare lună

Peste 20000 tratamente anual

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Rejuvenare perioculară

Sculptură facială

Rejuvenare periorală

Augmentare buze cu acid hialuronic

Întrebări frecvente

Ce este transpirația?

Transpirația este o soluție salină diluată (deci apă cu sare), produsă de glandele sudoripare. Aceste glande, deși distribuite pe toată suprafața pielii noastre, sunt cele mai numeroase pe axile, palme și tălpi.

Cum ne afectează hiperhidroza?

În urma unor studii, s-a raportat că hiperhidroza are consecințe extinse asupra imaginii de sine a participanților. Majoritatea indivizilor au afirmat că au o stimă de sine scăzută ca urmare a hiperhidrozei.Mai mult decât atât, hiperhidroza afectează toate aspectele vieții unui pacient, efectele psiho-sociale jucând un rol central, sugerând că terapia farmacologică singură ar putea să nu răspundă tuturor nevoilor pacientului. O abordare integrată, care să includă diverși profesioniști din domeniul sănătății, cum ar fi psihiatri și consilieri, ar fi esențială în abordarea deficiențelor psihosociale asociate cu hiperhidroza.

Cum se manifestă hiperhidroza sau hipersudorația?

Pacienții cu hiperhidroză focală primară dezvoltă în general simptome în copilărie sau adolescență, care persistă pe tot parcursul vieții. Pacienții au simptome focale cel mai adesea localizate în palme, tălpi și axile. Mai rar, hiperhidroza focală primară poate afecta scalpul și fața sau alte locuri.

Forma localizată de boală este caracterizată prin transpiraţia abundentă la nivel axilar, palme, tălpi, frunte. În acest caz, cel mai frecvent implicate în declanşarea excesului sudoral sunt emoţiile pozitive sau negative sau chiar stresul generalizat.

Pacienții cu hiperhidroză axilară raportează macerarea pielii și colorarea hainelor. Hiperhidroza palmară duce adesea la teama de a strânge mâinile și de a murdări hârtiile sau alte obiecte, iar pacienții pot avea dificultăți în activitățile de lucru sau recreative care necesită o prindere uscată.

Care sunt soluțiile terapeutice împotriva hiperhidrozei?

Tratamentul hiperhidrozei începe de cele mai multe ori cu antiperspirante. Dacă acestea nu ajută, poate fi necesar să încercați diferite medicamente și terapii. În cazurile severe, medicul dumneavoastră vă poate sugera o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta glandele sudoripare sau pentru a deconecta nervii legați de producerea transpirației excesive.Cea mai eficientă metodă de a opri hipersudorația este injectarea toxinei botulinice la nivelul axilelor, palmelor sau plantelor.

Ce implică pregătirea înainte de procedură?

Vă rugăm să purtați un top fără mâneci la programarea dumneavoastră pentru tratament (în cazul axilelor). Dacă este posibil, vă rugăm să îndepărtați părul axilar înainte de programare, deoarece acest lucru va facilita intervenția medicului care va face injecțiile.

Cât durează efectul procedurii?

Fiecare zonă afectată a corpului dumneavoastră va avea nevoie de mai multe injecții în timpul procedurii și poate dura 7-10 zile pentru ca rezultatele să se instaleze complet.Pentru a păstra efectul, probabil că veți avea nevoie de tratamente repetate la fiecare șase luni.

Sunt dureroase injecțiile?

Majoritatea pacienților nu simte durere în timpul procedurii. Totuși, pentru confortul dumneavoastră, se poate aplica înainte de procedură o cremă anestezică cu lidocaină sau gheață pentru a limita durerea.  Injectarea palmară sau plantară poate fi mai dureroasă decât cea de la nivelul axilelor.

Ce reacții adverse poate avea injectarea cu toxină botulinică?

Un posibil efect secundar este slăbiciunea musculară pe termen scurt în zona tratată. Alte reacții mai puțin semnificative pot fi mici echimoze la locul de injectare, iritație, dar acestea având remisie rapidă.

Ce măsuri trebuie respectate după procedură?

Medicii recomandă adesea să evitați deodorantul sau produsele cu parfum sub brațe timp de 12 – 24 de ore, pentru a evita iritația. Evitarea exercițiilor intense și a băilor fierbinți timp de 1-2 zile poate ajuta, de asemenea. Foarte important este evitarea administrării medicamentelor antiinflamatoare și antibiotice în primele 7 zile după injectare.