Treci la conținutul principal
căutare

Vase de sânge vizibile

Tratament eficient prin scleroterapie

Prin ședințele de scleroterapie, eventual combinate cu laserterapie, puteți redobândi aspectul uniform al pielii, lipsit de vascularizație vizibilă.

Cui ne adresăm?

Atât femeilor, cât și bărbaților preocupați de frumusețea și sănătatea pielii, cu redarea structurilor și integrarea unei atitudini pline de încredere!
Scleroterapia este una dintre cele mai eficiente metode de tratament pentru venectazii (vase superficial vizibile) și se adresează persoanelor care doresc să îndepărteze aspectul inestetic al venelor superficiale de pe picioare sau alte zone ale corpului. Această procedură este potrivită pentru pacienții care suferă de vene varicoase sau de vene spider, care sunt vase de sânge dilatate și vizibile pe suprafața pielii. Scleroterapia este o metodă minim invazivă și sigură, care poate fi efectuată în cabinetul medicului sau într-o clinică specializată precum SKINMED®. În general, aceasta este recomandată persoanelor care sunt sănătoase din punct de vedere medical și care nu prezintă alte probleme de sănătate care ar putea să le afecteze capacitatea de a se vindeca în urma procedurilor.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Experții SKINMED® au o vastă experiență în tratamentele estetice minim invazive și sunt în permanență în contact cu ultimele informații atât la nivel național, cât și internațional cu privire la tratamentele și tehnologiile nou apărute. Prin filtrul experienței, alegem cele mai eficiente și lipsite de riscuri produse și tehnologii pentru pacienții noștri. Consultațiile estetice implică o discuție elaborată asupra dorințelor pacientului cu evaluarea medicală specifică și anamneaza completă, în care pacientul trebuie să expună corect și complet toate informațiile medicale cu privire la starea de sănătate, astfel încât procedurile să se desfășoare în deplină siguranță. În timpul consultării, medicul specialist trebuie să explice procedurile și opțiunile disponibile, să discute rezultatele potențiale și așteptate, să răspundă la orice întrebări pe care pacientul le poate avea și să se asigure că acesta înțelege riscurile potențiale asociate procedurii. O discuție amănunțită ar trebui să se concentreze și asupra oricăror așteptări pe care pacientul le poate avea cu privire la rezultatul tratamentului. În cele din urmă, expertul SKINMED® va oferi instrucțiuni clare pentru îngrijirea înainte și după procedură. Noi vă ajutăm să alegeți care este cel mai eficient tratament pentru dumneavoastră!

Beneficiile scleroterapiei realizate în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

icon seringa - skinmed
Tratament injectabil
icon eprubeta - skinmed
Preprocedural, ecografie Doppler și analiza timpilor de coagulare
ciorap compresie skinmed icon
Postprocedural, purtarea ciorapilor compresanți
pastile icon - skinmed
Postprocedural, tratament cu antiinflamatoare și anticoagulante

Care este diferența dintre venectazii și varice?

Varicele reprezintă dilataţii ale venelor şi reprezintă o patologie chirurgicală severă, cu un impact serios asupra stării de sănătate prin complicațiile pe care le poate antrena, de exemplu tromboză venoasă profundă şi superficială, ulcer varicos, modificări trofice ale pielii  (lipodermatoscleroza, dermatita eritematoasă, atrofia albă).

Venectaziile reprezintă dilataţii superficiale ale unor vase sangvine de calibru redus (venule şi capilare), localizate cel mai frecvent la nivelul membrelor inferioare sau la nivelul feţei, sub forma unor linii albastre sau roşii, având un aspect asemănător pânzei de păianjen sau aspect de steluță vasculară. Cel mai frecvent, venectaziile apar pe partea externă a coapselor şi a gambelor şi pot forma în timp adevărate reţele. Venectaziile au un potenţial de extindere destul de mare, în special în prezenţa unor factori favorizanţi.

Metode de tratament pentru venectazii

Prezenţa venelor varicoase alături de venectazii impune tratamentul chirurgical al venelor varicoase şi abia apoi al venectaziilor. Neglijarea acestui aspect duce la insuccesul tratării venectaziilor, ce vor recidiva, în condiţiile persistenţei insuficienţei venoase cronice.

În tratamentul venectaziilor, există 2 categorii de variante terapeutice: scleroterapia şi tratamentele laser DyeVL/LP.

Scleroterapia

Vezi detalii

Scleroterapia presupune injectarea în interiorul lumenului venos a unei substanţe cu caracter iritant, ce induce alterări ireversibile la nivelul peretelui vascular, urmate de fibroza vasului respectiv, realizarea unui cordon fibros şi închiderea lumenului acestuia.

Laser LP YAG

Vezi detalii

Prin efectul fototermic la nivelul leziunilor țintă, laserul LP YAG tratează eficient o gamă largă de afecțiuni cu substrat vascular.

Cum se realizează?

Scleroterapia se efectuează în regim de ambulatoriu. Nu este necesară anestezia, ci cel mult aplicare locală de gheață, presupunând un minim disconfort local. Locurile de injectare se marchează cu un marker special sau se folosește un transiluminator. Apoi, se injectează intralumenal venos agentul sclerozant cu un ac foarte fin.

O şedință de scleroterapie poate dura între 15-60 minute. Pentru a restabili aspectul uniform, fără vascularizație vizibilă, pot fi necesare 3-6 şedințe la interval de 4-6 săptamâni.

Ce analize sunt necesare și care sunt recomandările postprocedură?

Înainte de procedură, este necesară o ecografie venoasă Doppler pentru a putea realiza o hartă a venectaziilor și pentru a confirma sau infirma existența unei incompetențe valvulare safeniene. De asemenea, ar putea fi necesară evaluarea timpilor de coagulare printr-o analiză de sânge specifică.

Postoprocedural, pacienta va purta ciorapi compresivi timp de 4 săptămâni şi i se vor administra antiinflamatoare orale sau în preparate topice locale. Uneori, este necesar tratament anticoagulant (Clexane, Fraxiparină). Se recomandă mobilizarea precoce şi mers pe jos, fără a efectua efort fizic intens.

Riscurile și efectele secundare ale scleroterapiei

Complicațiile posibile în urma scleroterapiei sunt eritemul (roşeața) și echimoza (învinețirea). Reacțiile adverse sunt rare, în condițiile efectuării standardizate a acestei proceduri, de către personal medical specializat. Consultația medicală preprocedură este esențială, deoarece este analizat istoricul pacientului şi sunt stabilite eventualele contraindicații absolute sau relative.

Medic EXPERT în scleroterapie

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru sănătate și aspect armonios

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică 
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună 
 • Peste 20000 tratamente anual 

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Tehnologii de top acreditate mondial 

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Remodelare corporală

Epilare definitivă

Leziuni

Alunițele corporale

Vergeturi

Întrebări frecvente

Care este utilitatea consultației de specialitate pentru scleroterapie?

Consultațiile estetice implică o discuție elaborată asupra dorințelor pacientului, cu evaluarea medicală specifică și anamneză completă. În cadrul acestora, pacientul trebuie să expună corect și complet toate informațiile medicale cu privire la starea de sănătate, astfel încât procedurile să se desfășoare în deplină siguranță. În timpul consultării, medicul specialist trebuie să explice procedurile și opțiunile disponibile, să discute rezultatele potențiale, să răspundă la orice întrebări referitoare la problema medicală și la procedurile necesare și să se asigure că pacientul înțelege riscurile potențiale asociate acestora. O discuție amănunțită se concentrează și pe așteptările pacientului cu privire la rezultatul tratamentului. De asemenea, expertul SKINMED® va oferi instrucțiuni clare pentru îngrijirea înainte și după procedură.

Ce sunt venectaziile și care sunt cauzele apariției acestora?

Venectaziile (vasele superficial vizibile) trebuie diferențiate de varice. Deşi sunt ambele afecţiuni vasculare, ele afectează vase sangvine de calibru diferit şi beneficiază de metode de tratament diferite.

Venectaziile reprezintă dilataţii superficiale ale unor vase sangvine de calibru redus (venule şi capilare), situate intradermic sau subdermic. Ele pot fi: telangiectazii adică venule intradermice cu diametru mai mare de 1 mm și vene reticulare – venule subdermice cu diametru mai mare de 3 mm.

Venectaziile se localizează cel mai frecvent la nivelul membrelor inferioare sau la nivelul feţei, se prezintă sub forma unor linii albastre sau roşii, mai scurte sau mai lungi, fine, cu aspect asemănător pânzei de păianjen sau de steluță vasculară. Coloraţia venectaziilor variază în funcţie de profunzimea lor.

În etiopatogenia venectaziilor sunt incriminate, pe de o parte,  predispoziţia genetică şi patologia hormonală, iar pe de altă parte, acţiunea unor factori precipitanţi. Predispoziţia genetică acţionează în aproximativ 99% din cazuri, alături de patologia hormonală asociată, astfel că principalele victime ale acestei afecţiuni sunt femeile. Combinaţia hormonală prezentă la femei tinde să relaxeze pereţii vaselor; variaţiile înregistrate prin administrarea de contraceptive orale şi alte medicamente care conțin estrogeni şi progesteron, sarcina şi instalarea menopauzei cresc riscul de apariţie a venectaziilor. Pe lângă factorii menţionaţi, ortostatismul prelungit (statul în picioare pentru o perioadă lungă de timp), expunerea excesivă la soare, consumul de alcool şi fumatul cresc riscul apariţiei venectaziilor. Persoanele supraponderale, cu un regim alimentar dezechilibrat, sunt predispuse la apariţia venectaziilor. Unii specialişti incriminează epilarea cu ceară fierbinte, băile fierbinţi şi sauna, ca fiind factori predispozanţi ai apariţiei venectaziilor.

Venectaziile, prin absenţa unei simptomatologii subiective caracteristice, pun probleme mai ales de ordin estetic, astfel că tratamentul lor a constituit întotdeauna o provocare pentru chirurgul plastician, medicul flebolog sau medicul dermatolog.

Ce substanțe se folosesc în scleroterapie?

În mod teoretic, orice substanţă poate fi folosită pentru scleroterapie. La ora actuală, există o gamă largă de agenți sclerozanți de tipul Etoxisclerol, Polidocanol. Selectarea agentului sclerozant și a concentrației utilizate pentru scleroterapie este dictată în primul rând de calibrul (diametrul) venectaziilor, dar şi de preferinţa medicului flebolog (fiecare specialist va alege produsul cu a cărui utilizare a obţinut cele mai bune rezultate).

Care sunt contraindicațiile scleroterapiei?

Contraindicațiile scleroterapiei:

 • vene varicoase mari dilatate cu reflux masiv (indicație de tratament chirurgical);
 • tromboflebita acută;
 • alergie la substanța sclerozantă;
 • pacienți imobilizați;
 • sarcina și alăptare.