Treci la conținutul principal
căutare

Rejuvenarea vaginală

și tratamentul incontinenței urinare

În SKINMED®, putem trata eficient și în siguranță numeroase probleme din sfera urogenitală, cu ajutorul laserului fracționat CO₂ FemiLift.

Cui ne adresăm?

Femeilor care au indicații medicale pentru rejuvenare vaginală, reabilitarea postpartum, precum și pentru tratamentul incontinenței urinare de efort.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Experții SKINMED® sunt specializați în diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii dumneavoastră, având la dispoziție cele mai eficiente tehnologii, pentru a obține cele mai bune rezultate în deplină siguranță pentru pacient. Tratamentele noastre cu laserul CO₂ fracționat FemiLift se desfășoară în deplină siguranță, respectând normele de sterilizare în vigoare, iar medicii SKINMED® au experiența necesară pentru a trata fără riscuri și efecte adverse afecțiunile dumneavoastră. Este o opțiune sigură și eficientă pentru tratarea unei game largi de afecțiuni urogenitale, iar noi ne mândrim cu abordarea noastră plină de compasiune și personalizată față de fiecare pacient, fiind onorați să putem fi alături de dumneavoastră, garantându-vă sănătatea și integritatea pielii!

Beneficiile tratamentelor de rejuvenare vaginală în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

BENEFICIILE laserului CO₂ FEMILIFT

Printre beneficii se numără:

 • Tratamentul incontinenței urinare: Laserul CO₂ fracționat FemiLift poate ajuta la întărirea mușchilor pelvieni prin stimularea producției de colagen și elastină, ceea ce poate reduce incontinența urinară de stres sau efort.
 • Tratamentul uscăciunii vaginale: Procedura poate ajuta la stimularea producției de lubrifiere naturală în vagin, îmbunătățind confortul și calitatea vieții sexuale.
 • Tratamentul atrofiei vaginale: Prin creșterea producției de colagen și elastină, laserul CO₂ fracționat FemiLift poate ajuta la refacerea țesuturilor vaginale și îmbunătățirea elasticității și fermității lor.
 • Reducerea durerii și disconfortului vaginal. Prin stimularea producției de colagen și elastină, laserul CO₂ fracționat FemiLift poate ajuta la reducerea durerii și disconfortului vaginal asociate cu anumite afecțiuni.

Procedura este rapidă și minim invazivă, nu necesită anestezie și nu implică o perioadă lungă de recuperare.

Abordarea modernă a incontinenței urinare de efort, cu laserul FemiLift

Procedura utilizând laserul CO₂ fracționat FemiLift duce la contracția fibrelor de colagen și elastină și induce producția de noi fibre de colagen, care întăresc suportul uretrei medii. Acest tratament nu provoacă o ablație agresivă și duce la o vindecare mai rapidă a țesuturilor. Sistemul FemiLift, utilizat în SKINMED®, se adresează întregului spațiu periuretral, crescând grosimea pereților vaginali și asigurând astfel uretrei medii un suport superior.

Înainte de tratament, are loc un consult ginecologic al pacientei, pentru a exclude sângerarea vaginală, infecția vaginală sau anomalii ale colului. De asemenea, pacienta trebuie să aibă un examen Papanicolau cu rezultat negativ.

Cum se efectuează tratamentul incontinenței urinare cu laserul CO₂ fracționat FemiLift?

Tratamentul se efectuează cu o sondă laser cilindrică, sonda FemiLift, care este introdusă în vagin (ea mimează forma vaginului, pentru a asigura confortul pacientei) pentru a fi poziționată sub zona uretrei medii și este rotită cu 120 de grade. Se efectuează 3 ședințe de tratament, la un interval de 4-6 săptămâni, și încă o ședință după 6 luni; fiecare ședință durează în jur de 10 minute, timp în care se efectuează 3 treceri ale sondei.

Acest tip de laser tratează incontinența urinară ușoară și moderată și ameliorează simptomatologia în cazurile cu IUE (incontinența urinară de efort) severă. Unele studii efectuate au raportat o îmbunatățire a simptomelor incontinenței urinare la 80%-90% dintre paciente.

Rejuvenarea vaginală cu laserul FemiLift

Energia laserului, aplicată țesuturilor zonei genitale, penetrează și îmbunătațește calitatea mucoasei sau pielii prin stimularea procesului de sinteză de colagen, elastină și prin creșterea vascularizației. Țesuturile tratate vor fi mai ferme, mai elastice, mai rezistente. Prin stimularea sintezei de colagen și elastină, se realizează un tratament de remodelare a straturilor bazale ale mucoasei vaginale, cu mai multe avantaje:

 • îngustarea canalului vaginal și creșterea tonusului peretelui vaginal, cu efect de creștere a satisfacției sexuale atât pentru pacientă, cât și pentru partener.
 • creșterea elasticității și lubrifierea mucoasei genitale, cu efect de dispariție sau ameliorare a disconfortului spontan sau din timpul contactului sexual.
 • ameliorarea incontinenței urinare ușoară sau moderată.

Prin creșterea calității mucoasei vaginale și stimularea proceselor imune locale, se pot observa efecte benefice în vaginite cronice și infecția HPV, după cum o indică anumite studii.

Laserul FemiLift poate fi folosit și pentru tratamentul introitului vaginal (deschiderea vaginului) și a zonei vulvare (labii mari, labii mici, clitoris), pentru tratamentul lichenului scleros, laxității țesuturilor, atrofiei mucoasei, uscării mucoasei genitale.

Cum se efectuează rejuvenarea vaginală cu laser în SKINMED®?

Înainte de efecturea tratamentului, este necesară o consultație ginecologică, cu efectuarea examenului Papanicolau și culturi de secreție vaginală.

Pentru rezultate optime, se recomandă 3 ședințe, efectuate la interval de 4 săptămâni, plus încă o ședință după 6 luni. Se pot efectua 1-2 ședințe pe an de întreținere.

Rezultatele încep să apară după 4-6 săptămâni.

Medicii EXPERȚI în rejuvenare vaginală

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®,
pentru sănătatea dumneavoastră!

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
 • Peste 3500 pacienți noi anual
 • Peste 20000 tratamente anual

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Consultații ginecologice

Rejuvenare vulvară

Remodelare corporală

Vergeturi

Rejuvenare facială

Întrebări frecvente

Ce este incontinența urinară?

Incontinența urinară este o problemă de sănătate publică, pentru că se estimează că ea afectează 200 de milioane de persoane la nivelul întregii lumi. Incontinența urinară poate fi definită ca pierderea involuntară de urină.

În funcție de etiologie și simptomatologie, incontinența urinară a fost împărțită în patru mari clase:

 • incontinența urinară de efort
 • incontinența prin imperiozitate micțională
 • incontinență mixtă (o combinație a primelor două)
 • incontinența prin „prea plin”.

Ce este incontinența urinară de efort (IUE)?

Incontinența urinară de efort (IUE) este caracterizată de pierderea de urină la efort fizic, tuse, strănut, râs, exerciții fizice sau chiar la schimbarea poziției corpului sau la efort minim, atunci când există o afectare severă a sfincterului uretrei.

Ea a fost împărțită la rândul ei în incontinență cauzată de hipermobilitatea uretrei (uretra își schimbă poziția la creșteri ale presiunii abdominale) sau incontinență cauzată de defectul sfincterului uretral.

Printre principalii factori implicați în apariția IUE se numără:

 • sarcina și nașterea pe cale vaginală (nașterea instrumentală cu ajutorul forcepsului pare să crească cel mai mult riscul de incontinență urinară),
 • menopauza
 • obezitatea
 • tusea cronică a fumătorilor sau a celor care suferă de boli pulmonare
 • afectarea nervilor și a mușchilor în urma intervențiilor chirurgicale ginecologice sau pelvine.

Un studiu efectuat pe un număr mare de cazuri a estimat prevalența incontinenței urinare la 30% pentru femeile între 30 și 60 de ani, iar aproximativ jumătate dintre aceste cazuri sunt atribuite IUE.

O femeie așteaptă în medie 6 ani și jumătate de când experimentează primele simptome până când se adresează medicului și obține un diagnostic. Importanța acestei afecțiuni este dată de faptul că până și simptomele ușoare afectează viața profesională, personală, sexuală și socială a unei femei. Aceste paciente se luptă adesea cu activități zilnice precum a face cumpărături sau a merge la un film, din cauza fricii de a nu se găsi în preajma unei toalete.

Cum acționează laserul CO₂ FemiLift pentru tratarea incontinenței?

O metodă modernă de tratament, ce a intrat relativ de curând în arsenalul terapeutic al incontinenței urinare de efort, este laserul CO₂ fracționat FemiLift.

Unda laser este livrată printr-un element optic care împarte fasciculul în 81 de pixeli microscopici; acest model pixelat nu provoacă o ablație agresivă și duce la o vindecare mai rapidă a țesuturilor, pentru că fasciculele microscopice pătrund în submucoasa unde își exercită efectul termic profund, lăsând țesutul înconjurător intact, cu ablație minimă. Procedura duce la contracția fibrelor de colagen și elastină și induce producția de noi fibre de colagen, care întăresc suportul uretrei medii. Sistemul Femilift se adresează întregului spațiu periuretral, crescând grosimea pereților vaginali și asigurând astfel uretrei medii un suport superior.

Ce reacții adverse și indicații postprocedură există în cazul tratamentului incontinenței urinare?

Rata de reacții adverse este extrem de scăzută. Procedura este practic nedureroasă (se efectuează fară anestezie), rapidă, sigură și nu necesită întreruperea activităților zilnice. Pacienta poate simți un ușor disconfort 2-3 zile după procedură și trebuie să evite contactul sexual timp de 5 zile.

Când este indicat tratamentul de rejuvenare vaginală?

Acest tip de tratament se adresează:

 • Pacientelor cu laxitate vaginală după sarcini, nașteri naturale, epiziotomii sau din alte cauze și care au observat o scădere a satisfacției sexuale.
 • Pacientelor cu sindrom urogenital de menopauză (uscare, usturime, arsură, atrofie, lipsa lubrifierii mucoasei genitale, contact sexual dureros).
 • Pacientelor care – din cauza vârstei, hormonilor, sarcinilor – observă modificări inestetice ale zonei vulvare (laxitate, pigmentare, atrofie, uscare).
 • Pacientelor cu lichen scleros cronic genital.
 • Pacientelor cu incontinență urinară ușoară/moderată.

Ce reacții adverse și indicații postprocedură există în cazul tratamentului de rejuvenare vaginală?

Procedura de rejuvenare vaginală nu este dureroasă, nu se efectuează sub anestezie, nu necesită întreruperea activităților zilnice, dar se recomandă evitarea contactului sexual pentru 5 zile.

Pacienta poate simți sensibilitate sau ușor disconfort 2-3 zile după procedură, dar nu este necesară nici un fel de medicație după procedură.