Treci la conținutul principal
căutare

Centrul de Tratament pentru Acnee

Învingem acneea împreună! Fiecare caz este unic. La fel și tratamentul.

Cui ne adresăm?

Centrul de Tratament pentru Acnee este deschis oricărei persoane, indiferent de vârstă, care suferă fie de forme ușoare, fie de forme mai agresive de acnee. Pentru tratarea acestei afecțiuni, se recomandă întotdeauna consultul de specialitate la medicul dermatolog. Un plan de tratament corect, adaptat, poate ajuta la ținerea sub control atât a leziunilor active, cât și a cicatricilor și poate preveni apariția noilor leziuni.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Sutele de pacienți care ne-au vizitat în fiecare an cu această patologie ne-au învățat că abordarea terapeutică corectă necesită foarte multe resurse tehnice (lasere medicale de diferite tipuri, preparate injectabile, creme, peeling-uri sau terapii alternative) și foarte mult timp dedicat tratamentului personalizat.

Am acumulat aceste resurse și am creat o echipă de profesioniști cu pregătire în acest domeniu, astfel încât să putem trata orice caz de acnee. Noi știm că acneea reprezintă o boală cu un impact personal și social major, deci trebuie abordată cu maximă importanță, indiferent de vârsta pacienților.

Beneficiile consultațiilor pentru acnee realizate în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Ce este acneea?

Acneea este o afecțiune cronică a foliculului pilosebaceu, ce apare pe fondul unei predispoziții genetice, fiind favorizată de numeroși factori (hormonali, medicație, stres, dietă, produse cosmetic comedongene etc.).

Studii de epidemiologie plasează acneea pe locul 8 în clasamentul celor mai frecvente afecțiuni la nivel global, cu o prevalență de 9.4%. Astfel, peste 80% din persoane vor avea, la un moment dat în viață, cel puțin un episod de acnee.

Tipuri de acnee

In funcție de tipul de leziuni prezente majoritar, acneea se clasifică în acnee non inflamatorie și acnee inflamatorie.

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Acneea non inflamatorie

Este reprezentată de acneea comedoniană. Leziunile predominante sunt comedoanele închise și cele deschise, cunoscute ca puncte albe și puncte negre, situate în special pe zonele seboreice; uneori poate asocial și minime leziuni inflamatorii – papule, pustule, mai ales în cazul prezenței fluctuațiilor hormonale (ex.: perioada premenstruală).

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Acneea inflamatorie

Asociază leziuni sub formă de papule, pustule și noduli.

Papule sunt leziuni roz-eritematoase, supraelevate, ce se percep ca o mică umflătură sub piele, de obicei nedureroase.

Pustulele sunt leziuni asemănătoare papulelor, eritematoase, și prezintă central un punct alb-gălbui, format din sebum și detritus celular.

Nodulii sunt leziuni situate mai profund în piele, ferme, dureroase, inflamate, ce se pot vindeca lăsând cicatrici sau leziuni hiperpigmentare.

În funcție de tipul și numărul leziunilor, acneea inflamatorie se clasifică în: 
favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Acnee papulo-pustuloasă ușoară până la moderată

sunt prezente predominant leziuni inflamatorii sub formă de papule și pustule, comedoane închise și deschise, dar nu apar noduli

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Acneea papulo-pustuloasă severă și acneea nodulară moderată

afectează în general toată fața, dar poate interesa și toracele, sunt prezente numeroase leziuni inflamatorii, peste 125, comedoane în număr mare, peste 100, iar în cazul acneei nodulare moderate se asociază și minimum 5 noduli

favicon 09 - 23 - skinmed clinic

Acneea nodular severă și acneea conglobată

reprezintă cele mai severe forme ale afecțiunii. În acneea nodular severă, pe lângă numeroasele papulo-pustule, sunt prezenți în număr crescut și noduli. Acneea conglobată asociază pe lângă acestea și nodulo-chisturi, interconectate prin traiecte situate în profunzime a pielii; afectează nu doar fața, ci și toracele, umerii, rădăcină membrelor sau chiar fesele. Riscul de a forma cicatrici vicioase este mult mai crescut în cazul formelor severe de acnee, comparativ cu cele ușoare sau moderate.

Întâlnim forme speciale de acnee încă de la nou-născut, la copil, dar și forme ale adultului, fie ca o continuare a acneei din adolescență, fie apărută de novo.

În preadolescență, incidența este mai crescută în rândul sexului feminin, urmând ca în adolescență, sexul masculin să fie predominant, în special în cazul formelor mai accentuate. La adult, din nou, acneea este mai frecventă la femei.

Până la 20% dintre cazuri pot fi forme severe de genul acnee papulo pustuloasă severă, acnee conglobată sau acnee fulminans.

Mărturii ale pacienților tratați

Am purtat barba opt ani, ca sa nu mi se vada tenul acneic. Am facut zeci de terapii si mai dureroase, si pe baza de creme, de pastile. Degeaba. Abordarea celor de la Skinmed mi-a redat increderea in mine si am vazut ca acneea are o rezolvare moderna.

R.P. - 26 de ani

Toata lumea imi spunea ca va trece de la sine cand voi depasi pubertatea. Dar am ajuns la 30 de ani cu un ten acneic, care ma facea sa ma machiez excesiv si sa ma feresc de privirile celorlalti, atunci cand nu aveam fond de ten aplicat. La Skinmed am scapat de aceasta problema, multumita unui tratament personalizat prescris de dr. Amalia Anghel

M.G. - 32 de ani

Stiam ca e normal sa ai acnee. Ma obisnuisem cu cosurile de pe fata. Dar nu ma integram in colectivul din liceu. Dupa un tratament prescris de medicii de la Skinmed si dupa cateva sedinte cu laserul Clearskin, aveam un ten normal. Fusesem la un pas de depresie, dar am scapat

I.P. - 18 ani

Ce etape are terapia antiacnee în Centrul de Tratament pentru Acnee SKINMED®?

Vă prezentăm pe scurt experiența pacienților în Centrul de Tratament al Acneei SKINMED®, pentru a vă schița un orizont de așteptări:

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
La prima vizită, vom discuta despre ce este acneea, de ce apare și despre stilul dumneavoastră de viață. Este important să înțelegeți că, deși nu aveți nicio vină în a-i provoca apariția sau recidiva, prin ceea ce faceți zilnic o puteți face mai greu de vindecat.
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Apoi, trecem la examinarea fizică a pielii, fotografierea și stabilirea tipului de acnee pe care o aveți.
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Pe lângă protocolul medical de tratament din cadrul clinicii, vi se va elibera și un protocol complet de îngrijire personalizată pentru domiciliu, cu produse specializate.
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
Urmează perioada de tratament în clinică, tehnologia și numărul de ședințe fiind stabilite de către medicul curant.
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
În final, vom evalua rezultatele și vom face recomandări antirecidivă sau vom stabili planul de reluare a procedurilor, în scopul menținerii rezultatelor.

Care este cea mai frecventă terapie utilizată contra acneei în Centrul nostru?

Mulți pacienți pun această întrebare, dar răspunsul medicului va fi întotdeauna acesta: tratamentul se stabilește în funcție de specificul pacientului și este 100% personalizat, reprezentând o combinație de substanțe topice (cu aplicare locală), medicamente orale și proceduri, de exemplu tratamentele laser, peeling-ul etc.

Totuși, statistic vorbind, cei mai mulți pacienți au beneficiat de tratamentele cu tehnologia laser ClearSkin, cu rezultate dintre cele mai bune. Beneficii:

favicon 09 - 23 - skinmed clinic
are rezultate optime împotriva acneei active și a cicatricilor;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
este utilă în acnee comedoniană, inflamatorie și cicatrici postacnee;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
reduce hiperseboreea, comedoanele, porii și leziunile inflamatorii de acnee ;
favicon 09 - 23 - skinmed clinic
provoacă o reacție de vindecare, cu sinteză de colagen și elastină

Medicii din cadrul Centrului de Tratament pentru Acnee SKINMED®

 • Medic primar Dermato-Venerologie, Doctor în Științe medicale
 • Supraspecializare în tratamente estetice
 • Fondatorul Clinicii SKINMED®

Vasta sa experiență în tratamentul pacienților acneici a dus la crearea unui Centru de Tratament al Acneei, dotat cu cele mai moderne aparate laser din domeniu, și la formarea unei echipe de specialiști în efectuarea procedurilor terapeutice prescrise.

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19000 de pacienți tratați în clinică
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
 • Peste 3500 pacienți noi anual
 • Peste 20000 tratamente anual

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetică și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte servicii care v-ar putea interesa

Estetică medicală

Tratamentul acneei

Dermatologie clinică

Cicatrici postacnee

Leziuni faciale