Treci la conținutul principal
căutare

Melasma

și soluțiile terapeutice specifice

Specialiștii SKINMED® vă ajută să vorbiți despre melasmă la trecut.

Cui ne adresăm?

Vă confruntați cu pete maronii la nivelul feței? Acestea pot defini melasma, iar diagnosticul corect, cu identificarea cauzelor, reprezintă cheia de succes în tratamentul acestei afecțiuni.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

În SKINMED®, experiența ne recomandă! Am ales cele mai eficiente tehnologii și am gândit protocoale de tratament combinate și individualizate. Melasma este o provocare din punct de vedere terapeutic, atât pentru a obține o uniformizare a culorii, cât și pentru menținerea rezultatelor, în condițiile expunerii la radiațiile ultraviolete! În SKINMED®, reușim să obținem cu succes aceste lucruri!

Beneficiile tratării melasmei în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

Ce este melasma și care sunt cauzele?

În general, se observă clinic leziuni simetrice reticulate (cu aspect de rețea), hiperpigmentate, cu margini neregulate localizate la nivelul regiunii centro-faciale, malar (zonele laterale ale feței), mandibulă și, mai rar, torace superior (gât, stern) și extremități (afectare extrafacială). Cel mai adesea, cauzele sunt genetice, peste jumătate dintre cazuri având istoric familial de melasmă; în plus, expunerea la soare prin radiațiile UV, dar și influențele hormonale (sarcina, administrarea de contracepție orală sau chiar anumite afecțiuni tiroidiene) joacă un rol important atât în apariția, cât și în exacerbarea afecțiunii.

Tratamente eficiente antimelasmă în SKINMED®

Tratamentele marca SKINMED® sunt protocoale complexe, astfel încât să obținem cele mai bune rezultate. Alături de tratamentele locale, noi recomandăm o serie de proceduri ce includ tratamente laser și proceduri minim invazive. Protocolul terapeutic optim va fi stabilit de către medicul dermatolog, luând în considerare tipul și severitatea melasmei, dar și istoricul acesteia (recăderi, tratamente anterioare etc.).

Tratamente locale

Vezi detalii

Utilizăm agenți precum hidrochinona sau agenți non hidrochinonici (acid azelaic, acid kojic, niacinamide, acid tranexamic), deseori asociați. Medicația orală este rezervată cazurilor dificile, rezistente la alte tratamente.

Peeling chimic

Vezi detalii

Peelingul chimic reprezintă un tratament adjuvant al agenților topici (locali) depigmentanți. De elecție este PRX-T33, tratament inovator pe bază de acid tricloracetic, acid kojic și peroxid de hidrogen, ce combină beneficiile unui peeling mediu (TCA) cu absența timpului de recuperare și a durerii. PRX-T33 este un tratament accesibil tot timpul anului. Se poate realiza fie ca tratament singular sau se poate asocia terapiilor laser, pentru efect cumulativ. Nu necesită timp de recuperare, pielea putând prezenta o exfoliere ușoară timp de 1-2 zile post tratament.

Microdermabraziune

Vezi detalii

Microdermabraziunea Oxygeneo Illuminate este o procedură ce conferă uniformitate tonului pielii, ameliorează pigmentarea și rejuvenează. Geneo Oxypod este o tehnologie inovatoare care combină concepte avansate în biologie și chimie, în cadrul unei capsule ce conține substanțe cu rol de hidratare. Serumul completează tratamentul, fiind ajutat de către ultrasunete pentru o penetranță optimă. Sunt necesare 4 ședințe, spațiate la 1-2 săptămâni, ce pot fi asociate unor ședințe laser pentru rezultate de durată. Procedura nu este dureroasă, nu necesită timp de recuperare și se realizează în mai puțin de 30 de minute.

Microneedling

Vezi detalii

Microneedling (mezoterapia) reprezintă un tratament ce creează o injurie superficială, rapid reversibilă, ce declanșează la nivelul pielii un răspuns de vindecare cu stimularea sintezei de colagen și elastină. De asemenea, se vor creea multiple canale permeabile pentru substanțele active cu rol depigmentant aplicate pe piele în timpul procedurii. Sunt necesare, de obicei, între 4-6 ședințe efectuate la un interval de 2-4 săptămâni și ședințe de întreținere cu o frecvență stabilită de către medicul dermatolog. Procedura are un minim timp de recuperare și trebuie asociată cu fotoprotecție strictă și tratament local depigmentant.

Terapii laser

Vezi detalii

Terapiile laser reprezintă cea mai recentă linie de tratament a melasmei, fiind extrem de eficiente în combinație cu terapie topică depigmentantă. ClearLift este un laser non ablativ ce ajută la regenerarea pielii prin stimularea producției de colagen și reînnoire celulară, dar și la depigmentare. Este necesară, în general, o serie de 4-6 ședințe. Laserul CO₂ creează microinjurii cu efect de regenerare a tegumentului și îndepărtare a zonelor hiperpigmentate. Se poate asocia cu peeling chimic pentru a potența efectul depigmentant. Presupune inflamație locală după tratament, de aceea, în cazul melasmei, este necesară pregătirea în prealabil a tenului, cu urmarea timp de minimum 3 luni a tratamentului cu agenți topici. Necesită timp scurt de recuperare (5-7 zile) și un număr de 2-4 ședințe, spațiate la o lună, exclusiv în sezonul rece. Este rezervat cazurilor severe, necesitând o evaluare atentă.

Medicii EXPERȚI în diagnosticul și tratamentul melasmei

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Ten luminos, rejuvenare și aspect îmbunătățit, în SKINMED®.

Avantaje SKINMED®

Experiență

  • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
  • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
  • Peste 3.500 pacienți noi anual
  • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

  • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
  • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
  • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

  • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Consultații estetice de specialitate

Consultații ginecologice

Consultații ozonoterapie

Întrebări frecvente

Ce este melasma?

Melasma este o afecțiune frecventă a pielii ce induce hiperpigmentări faciale, cel mai adesea, la nivelul pomeților, frunții, sau buzei superioare. Uneori poate apărea și pe gât, brațe și alte zone ale corpului.

Care sunt cauzele melasmei?

Melasma este cauzată de o supraproducție de melanină, pigmentul care dă culoare pielii. Modificările hormonale, expunerea la soare și genetica pot contribui toate la dezvoltarea melasmei. Sarcina și administrarea contraceptivelor orale sunt cele mai frecvente două cauze în apariția acestei afecțiuni.

Care sunt opțiunile de tratament pentru melasmă?

Opțiunile de tratament pentru melasmă includ creme topice, peelinguri chimice, proceduri minim invazive  și terapiile laser. Cremele topice precum hidrochinona, retinoizii și corticosteroizii pot ajuta la reducerea aspectului melasmei. Peelingurile chimice și terapia cu laser pot fi, de asemenea, eficiente în tratarea melasmei prin îndepărtarea straturilor superioare ale pielii.

Melasma poate fi prevenită?

Prevenirea melasmei implică evitarea expunerii la soare și utilizarea unei creme de protecție solară cu spectru larg cu SPF 50 cu aplicare zilnică corectă. Purtarea unei pălării cu boruri largi și a hainelor, cu rol de protecție, poate ajuta, de asemenea, la prevenirea melasmei.

Este melasma o afecțiune permanentă?

Melasma poate fi o afecțiune încăpățânată, iar gestionarea sa poate necesita un tratament continuu. Cu toate acestea, cu tratament și măsuri de prevenire adecvate, mulți pacienți sunt capabili să-și îmbunătățească aspectul pielii și să reducă recurența melasmei. În SKINMED®, am reușit să refacem luminozitatea pielii cu menținerea rezultatelor în timp! Înțelegând mecanismul de apariție a acestei afecțiuni, cu experiență acumulată de-a lungul anilor, medicii SKINMED® au cele mai bune soluții pentru melasmă!