Treci la conținutul principal
căutare

Acneea și opțiunile de tratament

Tratamente combinate antiacnee

În SKINMED®, acneea devine istorie! Nu o spunem noi, ci pielea frumoasă și sănătoasă a pacienților noștri.

Cui ne adresăm?

Atât adolescenților, cât și adulților care se confruntă cu leziuni de acnee. Deși acneea este o afecțiune specifică adolescenței, nici adulții nu sunt complet scutiți de această patologie. Cel mai adesea apare în contextul disfuncțiilor hormonale sau pe fond genetic. Deși evoluează cronic, în SKINMED®,  noi am reușit să controlăm eficient această afecțiune cu impact psiho-emoțional major atât prin leziunile active, cât și prin semnele reziduale ce apar dacă această afecțiune este neglijată! De aceea, SKINMED® vă este aproape cu cele mai noi și eficiente tratamente laser, organizate de către experții noștri în protocoale combinate și individualizate.

De ce să alegeți experții SKINMED®?

Experții SKINMED® au experiența cazurilor rezolvate cu succes deoarece au înțeles fiziopatologia acneei și au înglobat tehnologii moderne, ce acționează direct pe mecanismele ce produc această afecțiune. Aceștia asociază tratamentele locale, uneori orale, cu tehnologii combinate laser, peelinguri sau alte proceduri minim invazive, pentru că au înțeles impactul acestei afecțiuni asupra vieții pacienților și au ales proceduri lipsite de timp de recuperare sau cu recuperare minimă. Avem nevoie de mai multe sesiuni de tratament, adeasea urmate de ședințe de întreținere. Inițial sunt adresate leziunile active, fie că sunt leziuni comedoniene sau inflamatorii (papulo-pustule), pentru oprirea apariției acestora, pentru că, rapid, să poată fi controlate semnele reziduale.

Beneficiile diagnosticului și tratamentului acneei în SKINMED®

Echipă de profesioniști, coordonată de Dr. Amalia Anghel
Medici cu pregătire în cele mai recente tratamente și tehnologii
Experți cu specializări naționale și internaționale
Tehnologii de ultimă generație
Tratamente și proceduri moderne și eficiente

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

Ce este acneea?

Acneea este o afecțiune cronică, inflamatorie, a glandelor sebacee, ce duce la apariția de puncte albe, puncte negre, papulo-pustule, chisturi și noduli, în special la nivelul feței, trunchiului, brațelor (zonele bogate în glande sebacee).

Este extrem de frecventă: afectează 3 din 4 persoane în intervalul de vârstă 11-30 ani.

În SKINMED®, există tratamente moderne, rezultatul progresului medical, pentru a controla leziunile existente, pentru a preveni apariția de noi leziuni și pentru a reduce considerabil aspectul cicatricilor postacnee și al hiperpigmentărilor ce pot apărea.

Ce opțiuni terapeutice vă punem la dispoziție în SKINMED®?

Experții SKINMED® aleg, în funcție de forma clinică a acneei, tratamente individualizate pentru fiecare pacient în parte.

Oxygeneo Balance

Vezi detalii

Oxygeneo Balance, procedură noninvazivă ce combină microdermabraziunea umedă și ultrasunetele într-un tratament inovator, este recomandat în formele ușoare de acnee retențională sau acneea aflată la debut.

Mod de acțiune:

 • capsula specială exfoliază, eliminând celulele moarte de la suprafața pielii.
 • serumul special infuzează substanțe nutritive și seboreglatoare.
 • bulele de CO₂ oxigenează pielea, crescând fluxul capilar.
 • ultrasunetele permeabilizează pielea pentru livrarea eficientă a substanțelor din serum.

Sunt necesare 4 ședințe, spațiate la 1-2 săptămâni.

ClearSkin

Vezi detalii

ClearSkin, un laser Er:Glass 1540, este utilizat în tratamentul acneei active.

Mod de acțiune:

 • combate cauzele ce duc la apariția acneei.
 • acționează la nivelul glandei sebacee, scâzând și fluidificând secreția de sebum.
 • alterează membrana celulară a bacteriei acnes.
 • stimulează procesele de reparare ale pielii, ameliorând cicatricile.

Sunt necesare 4-6 ședințe, spațiate la 2 săptămâni.

Nu este necesar timp de recuperare. Se poate asocia cu drenajul leziunilor sau aplicarea unei soluții de peeling superficial.

Medicii EXPERȚI în diagnosticul și tratamentul acneei

În SKINMED®, găsiți medici specialiști cu o vastă experiență, ce operează cu cele mai noi rezultate ale cercetării medicale privitoare la prevenție și tratament, utilizând aparatură medicală și produse de ultimă generație. Vă așteptăm să faceți cunoștință cu medicii noștri pentru un tratament personalizat necesităților dumneavoastră!

Experiența și tehnologia SKINMED®, pentru piele cu aspect impecabil!

Avantaje SKINMED®

Experiență

 • Peste 19.000 de pacienți tratați în clinică
 • Peste 300 pacienți noi în fiecare lună
 • Peste 3.500 pacienți noi anual
 • Peste 20.000 tratamente anual

Acreditări

 • Centru de Expertiză în Diagnosticul și Tratamentul Cancerelor de Piele acreditat FOTOFINDER
 • Centru de expertiză în tratamente laser acreditat ALMA LASER
 • Centru de expertiză în Estetica și Injectologia Medicală acreditat ALLERGAN

Siguranță

 • Doar tehnologii de top acreditate mondial

Alte tratamente care v-ar putea interesa

Consultații estetice de specialitate

Consultații ginecologice

Consultații ozonoterapie

Întrebări frecvente

Ce cauzează acneea?

Acneea este o afecțiune frecventă a pielii, caracterizată prin creșterea sintezei de sebum, drenajul defectuos al acestuia, proliferare bacteriană și inflamație asociată.

Etiologia este complexă, plurifactorială și include frecvent o moștenire genetică alături de factori favorizanți precum modificările hormonale ce apar în adolescență sau în cazul unor afecțiuni asociate (ex: sindromul de ovare polichistice) sau factori externi (produse cosmetice comedogene, dietă, stres).

Deși nu este o afecțiune periculoasă, acneea în formele severe, inflamatorii și mai ales cicatricile postacnee pot provoca, în special în rândul adolescenților, probleme de natură emoțională.

Care sunt formele clinice ale acneei?

Acneea este non-inflamatorie (comedoniană), manifestată prin puncte albe sau negre, și inflamatorie (papulo-pustuloasă, nodulară, conglobată), cu pustule și/sau leziuni nodulare roșii, inflamate, ce conțin colecție purulentă. Cu cât leziunile sunt mai inflamate, cu atât semnele reziduale sunt mai importante.

Acneea este o afecțiune infecțioasă?

NU, infecția este în fapt consecința proliferării bacteriene în glanda sebacee umplută cu sebum stagnant. De aceea, tratamentul țintește toate mecanismele acestei afecțiuni, iar antibioticele orale administrate nu au scop antibacterian per se, ci adresează în întregime mecanismul acestei afecțiuni.

Care sunt opțiunile de tratament pentru acnee?

Opțiunile de tratament pentru acnee includ creme topice, medicamente orale și modificări ale stilului de viață. Cremele topice precum peroxidul de benzoil, acidul salicilic și retinoizii pot ajuta la drenarea glandei sebacee și la reducerea inflamației. Medicamentele orale, cum ar fi antibioticele și contraceptivele hormonale, pot fi prescrise pentru cazuri mai severe. Schimbările stilului de viață, cum ar fi evitarea anumitor alimente și gestionarea stresului, pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea acneei.

Acneea poate fi prevenită?

Prevenirea acneei implică practicarea unor bune obiceiuri de îngrijire a pielii, cum ar fi spălarea feței de două ori pe zi și utilizarea produselor non-comedogenice. Gestionarea stresului, menținerea unei diete sănătoase și somnul suficient pot ajuta, de asemenea, la prevenirea acneei.

Este acneea o afecțiune permanentă?

Acneea poate fi o afecțiune persistentă, dar cu un tratament și prevenire adecvată, pacienții își pot îmbunătăți pielea și pot reduce apariția acneei și a cicatricilor acneice. Noi, în SKINMED®, suntem experții pielii sănătoase și frumoase, iar acneea reprezintă o afecțiune ușor de controlat, într-o relație de complianță a pacientului.