Treci la conținutul principal
căutare

HArmonyCa este un produs injectabil hibrid cu efect dublu. Noul filler conţine două ingrediente active, hidroxiapatita de calciu (CaHa) şi acidul hialuronic (HA). HArmonyCa cu lidocaină are capacitatea de a îmbunătăți calitatea pielii și de a contracara semnele îmbătrânirii printr-un efect de lifting imediat, dat de acidul hialuronic, şi un efect de lifting susţinut, oferit de producţia de colagen stimulată de hidroxiapatita de calciu.

Compania Allergan Aesthetics a grupului AbbVie, și-a prezentat noul tratament de medicină estetică la Milano, anunțandu-si astfel intrarea în categoria filler-urilor injectabile hibride, cu un tratament ad-hoc capabil să atenueze semnele îmbătrânirii de pe față într-un mod multidimensional datorită celor două ingrediente active pe care le conține.

„Odată cu lansarea HarmonyCa, Allergan Aesthetics își confirmă angajamentul concret de a consolida și conduce inovația în sectorul medicinei estetice prin această noutate absolută în categoria filler-urilor injectabile hibride”

declara Jelena Petrovic, CEO și Director General al Allergan Aesthetics Italia.

„Acest nou tratament ne permite să ne diversificăm portofoliul și să răspundem astfel nevoilor diferite ale pacienților. Scopul nostru este să sprijinim pacienții pentru ca aceștia să dobândească din ce în ce mai multă încredere în medicina estetică, ca ramură a medicinei și ca soluție la nevoile lor”.

Skinmed Clinic este printre primele centre de dermatologie și estetică din România care valorifică acest nou tratament:

„Știm bine că textura pielii se schimbă odată cu trecerea timpului, motiv pentru care este necesară o abordare multidimensională. În plus, laxitatea țesuturilor și pielea lăsată/căzută pot accentua necesitatea acestei abordări. Datorită acestui nou injectabil, care combină dubla acțiune a acidului hialuronic și a hidroxiapatitei de calciu, este garantat un efect de lifting imediat și prelungit, cu o îmbunătățire consecutivă a trăsăturilor feței. Combinația celor două substanțe într-o singură soluție este o nouă opțiune atât pentru pacienți, cât și pentru specialiștii medicali cu experiență în domeniu.”

spune Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatoestetică în cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelență în Dermatologie București.

Cum acţionează acidul hialuronic (HA) şi hidroxiapatita de calciu (CaHa)?

Particulele de acid hialuronic pătrund în profunzimea pielii, unde exercită o acţiune de umplere şi volumizare, pentru un efect de lifting imediat. În plus, particulele de hidroxiapatită de calciu susţin producţia de colagen a organismului, astfel încât încep să se formeze noi fibre de colagen. Pe măsură ce gelul dispare treptat, o reţea fermă şi densă de colagen apare în locul acestuia pentru un efect de lifting treptat şi de durată, asociat cu hidroxiapatita de calciu. În timpul consultaţiei, medicul vă va explica cum acţionează HArmonyCa şi va răspunde la toate întrebările pe care le aveţi.

Ce implică procedura şi ce zone ale feţei pot fi tratate cu HArmonyCa?

Mai întâi, medicul va discuta despre îngrijorările dumneavoastră, va evalua dacă tratamentul cu HArmonyCa vi se potriveşte şi va sugera ce zone ale feţei pot fi tratate cu HArmonyCa. Ulterior, va administra injecţiile cu HArmonyCa în zonele care necesită tratament. HArmonyCa are în compoziţie lidocaină, un anestezic care are rolul de a reduce disconfortul resimţit în timpul tratamentului.

HArmonyCa poate fi folosit în stratul dermic profund, în anumite zone ale feţei, dar nu poate fi injectat în zona din jurul ochilor, în buze sau în zona periorală.

Care sunt indicațiile înainte și după tratamentul cu HArmonyCa?

În timpul consultaţiei, medicul vă va spune ce anume trebuie să faceţi înainte şi după tratamentul cu HArmonyCa. Este bine de ştiut că după tratament, ar trebui:

    • Să evitaţi exerciţiile fizice sau activităţile de intensitate ridicată, expunerea la soare, aparatele de bronzat sau condiţiile meteorologice extreme, timp de 24 de ore;
    • Să aplicaţi gheaţă sau comprese reci pe zonele tratate timp de 24 de ore, întrucât majoritatea tratamentelor injectabile pot provoca roşeaţă, tumefiere şi iritaţie;
    • Să masaţi zonele tratate, dacă simţiţi mici noduli.

Rezultatele injectării cu HArmonyCa și durata acestora

HArmonyCa oferă un efect imediat de lifting, stimulând, în acelaşi timp, producţia de colagen. Cercetările indică faptul că HArmonyCa oferă un efect imediat de lifting începând chiar cu a doua săptămână după injectare, iar rezultatele au fost demonstrate în 86% din cele 85 zone tratate. De fapt, 92% dintre pacienţii trataţi cu HArmonyCa au raportat o îmbunătăţire în aspectul general al zonelor faciale tratate.

Un sondaj al pacienţilor trataţi cu HArmonyCa arată faptul că majoritatea a fost foarte satisfacută de tratament (scor mediu de 4,1 din 5) după 19 luni.