Treci la conținutul principal
căutare

Cearcănele au nebănuita putere de a comunica pentru noi din spatele straturilor de fard și machiaj, pentru că le putem ascunde doar culoarea, nu și profunzimea. Acum cearcănele pot fi corectate prin tratamente alese în funcție de tipul și de cauza lor, efectul la nivelul întregului chip fiind vizibil și impresionant.

Altfel spus, cel mai bun fard este grija pentru noi înșine!

Cearcănele reprezintă o problemă estetică atât pentru femei, cât și pentru bărbați!

Departe de a fi expresia unei probleme medicale grave, cearcănele pronunțate duc la îmbătrânirea prematură a aspectului facial atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Partea bună este că, de cele mai multe ori, ele au o cauză perfect tratabilă: sângele din capilarele prezente la nivelul ochilor nu mai circulă la fel de rapid, iar sângele venos fiind mai închis la culoare, întunecă zona respectivă.

In afară de cearcănele tip „falduri”, cele cu exces serios de piele, care au nevoie de tratament chirurgical, pentru toate celelalte tipuri de cearcăne există terapii nonchirurgicale extrem de eficiente! 

Cum zona de pleoapă inferioară este foarte complexă, cu o mare variabilitate de aspecte, adesea asociate, întâlnim o serie de probleme pentru care, din fericire, există astăzi soluții accesibile oricui. Apariția cearcănelor este determinată de cauze diferite și necesită, evident, tratamente diferite.

Tipuri de cearcăne

Tocmai din pricina faptului că există mai multe tipuri de cearcăne, consultul dermatologic reprezintă primul pas esențial în identificarea problemei și stabilirea tratamentului personalizat pentru fiecare pacient în parte.

1. Cearcăne de conformație

În cazul cearcănelor de conformație, unde șanțul lacrimal este vizibil, cea mai bună variantă de tratament este volumizarea (umplerea) acestora cu acid hialuronic dedicat acestei zone. La Skinmed Clinic folosim cel mai bun acid hialuronic, marca Juvederm. Pentru fiecare pacient în parte dozat în cantitățile corespunzătoare și prin tehnici sigure.

2. Cearcăne de culoare (pigmentate)

Pigmentarea este una dintre cele mai frecvente probleme, care însă poate fi ameliorată prin terapii minim invazive precum mezoterapia sau tratamentele laser. În urma unui consult de specialitate, la Skinmed Clinic fiecare pacient primește tratamentul personalizat – poate fi recomandată o anumită terapie sau un mix de tratamente.

3. Pungi vizibile și excesul de pleoapă inferioară/superioară

Acestea sunt impropriu denumite cearcăne, fiind cauzate de acumularea de limfă în pleoapa inferioară. Odată devenite cronice, ele nu mai dispar de la sine, însă se poate ameliora aspectul inestetic al acestora cu ajutorul terapiilor laser sau, în cazul excesului de piele, acesta poate fi înlăturat în urma unei intervenții chirurgicale denumită blefaroplastie.

4. Cearcăne mixte

Atunci când cearcănele sunt și pigmentate și afectate de lipsa volumului în zona pleoapei inferioare pot fi tratate cu ajutorul mezoterapiei (pentru a șterge eventualele pigmentări) urmată de volumizarea cu acid hialuronic Juvederm.

Ridurile fine, cele din unghiul exterior al ochiului sunt încă o problemă adesea întâlnită la nivel ocular și se pot corecta rapid prin injectarea de toxină botulinică.

Corectarea cearcănelor cu acidul hialuronic

Vorbim aici despre injectarea unei pelicule de acid hialuronic, care se va interpune între patul vascular și piele. Acidul hialuronic poate corecta laxitatea cutanată exagerată, datorită efectelor de remodelare importantă şi a inducerii/accelerării procesului natural de sinteză a fibrelor de susținere. Astfel, pielea îşi recapată elasticitatea, fermitatea şi tonicitatea.

Pe de altă parte, injectarea acidului hialuronic pentru corectarea cearcănelor trebuie făcută de către medici cu o experiență vastă în acest sens, deoarece este o procedură delicată și care necesită multă atenție, o tehnică specială și tipul potrivit de substanță de umplere și hidratare.

Când vorbim despre injecțiile cu acid hialuronic, vorbim despre o tehnică minim-invazivă, cu durere redusă, care se efectuează după aplicarea topică de substanță anestezică.

Efectele sunt vizibile imediat și rezistă timp de 6 luni până la 2 ani, în funcție de factori precum: tipul de piele, severitatea ridurilor, zona de injectare, cantitatea injectată etc.

Este o procedură extrem de valoroasă, bine cunoscută în prezent, ale cărei rezultate sunt rapid vizibile și fără incidente neplăcute asociate injectării.

Substanțele folosite în tratamentele de estetică facială sunt create special pentru a reduce ridurile, pentru a contura sau pentru a crea volum. La Skinmed Clinic folosim cel mai bun acid hialuronic existent în prezent pe piață, mai exact Juvederm.

Corectarea cearcănelor cu ajutorul mezoterapiei

Mezoterapia înseamnă introducerea, prin microinjecții, a unui cocktail de substanțe, stabilit de medicul-specialist în funcție de nevoile şi situația pacientului. Acesta conține vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, acid hialuronic, oligoelemente, etc.

Pentru o și mai bună corecție, pe termen lung, se asociază infiltrarea de plasmă îmbogățită trombocitar (P.R.P., plasmolifting) pe zona afectată. 

Aceasta va duce la regenerarea țesutului cutanat, afectat în timp de slaba oxigenare. 

Situația clinică a hiperpigmentării zonei de pleoapă inferioară este și ea definită tot de acest termen, ce necesită adaptarea substanțelor de mezoterapie cu scopul ștergerii/diminuării acestei colorații, frecvent constituțională.

Corectarea cearcănelor cu ajutorul terapiei laser

ClearLift din platforma Harmony de la Alma Lasers este tehnologia laser cu care putem acționa extrem de eficient la nivelul tegumentului fin al pleoapelor superioare și inferioare. Spre deosebire de alte terapii laser, principiul este al undelor de șoc, cu adaptarea distanței focale și acțiune în straturile profunde alte pielii noastre, epiderm profund și/sau derm, menținând integru stratul superficial al tegumentului.

Deși pielea se poate înroși ușor, nu avem perioadă de recuperare prelungită (doar câteva minunte), putând fi realizată chiar și în pauza de prânz.

Prin aceast tratament reușim să ameliorăm ridurile fine, textura, calitatea pielii, refacem fermitatea și ameliorăm pigmentarea de pleoapă inferioară. Un protocol complet include 4-6 ședințe spațiate la o lună.

Este o procedură extrem de valoroasă deoarece ne permite a acționa asupra problemelor complexe de pleoape, cu rezultate absolut remarcabile.